Våra damer gjorde en bragdartad insats i gårdagskvällens bortamöte mot storsatsande Helsingborg. Jämfört med premiären lagen emellan visade laget upp sin otroliga utveckling och ska verkligen vara stolta över både insatsen och processen i stort.

Matchen slutade med HIF-seger, 3-1, men BoIS var med matchen igenom och gjorde också säsongens första mål på tabellettan.

Förutsättningarna var inte de enklaste på Olympiafältets konstgräs. Det både regnade och blåste med full fläkt och att bedriva fotboll i sådana omständigheter är mycket svårt.

Hemmalaget fick en bra start på matchen och efter 15 minuter stod det 2-0 på resultattavlan. Därefter bet laget sig in i matchen och jämnade ut spelet.

Det var först i andra halvlek som randigt skulle ta sig in i matchen ordentligt. Det var också i början på andra som utdelningen kom. Efter en hörna bombarderade BoIS hemmalagets mål med avslut. Till sist hamnade bollen hos Elin Gunnarsson som dundrade bollen i mål. Härliga glädjescener utspelades därefter och BoIS fick äntligen se till så att HIF:s målnolla spräcktes.

Hemmalaget skulle utöka sin ledning lite senare, från straffpunkten, men BoIS gjorde en genomgående bra insats och visade med särskild tydlighet att lagets resa verkligen varit positiv denna säsong.

Serien rullar vidare och nästa fredag återvänder våra töser till Landskrona IP. Denna omgång kommer Röstånga IS till våra domäner, avspark 19:30 och om den matchen kan man naturligtvis läsa i nästa vecka.

Av säsongen återstår det fyra matcher och vi hoppas att laget fortsätter rada upp starka prestationer.