Superettan fortsätter i rask takt och på tisdag kväll är det dags för ny toppmatch. BoIS reser till Söderslätt för att där ingå i säsongens sista Skånederby. Vångavallen som gäller och för motståndet svarar Trelleborgs FF. Avspark 19:00.

Randigt förlorade förvisso snöpligt senast, borta mot Falkenberg, men resultaten i övriga matcher har gått lagets väg. Med bara sju omgångar kvar att spela är BoIS därmed fortsatt med i toppstriden, upp till allsvensk kvalplats är det bara tre ynka poäng.

Även Trelleborg är fortsatt indragna i kampen om de mest framskjutna placeringarna och inför matchen står Skånelagen på lika många poäng. 37 närmare bestämt.

TFF kommer också till matchen med en förlust i ryggen. Uppe i Medelpad kammade laget noll, Sundsvall vann med 2-0. Erik Andersson, med förflutet i både BoIS och TFF, gjorde bland annat ett av målen.

Det storsatsande laget har samlat på sig en tung, meriterande offensiv. Petar Petrovic, Dzenis Kozica och Johan Blomberg plockades alla in inför säsongen och nu under sommaruppehållet kompletterades anfallet med Mohammed Saeid. Han rekryterades från IK Sirius.

Petrovic, som ofta utgår från vänster, har gjort flest mål med sex noteringar. Ett av målen gjorde han på IP i somras men matchen i sin helhet gick till Landskrona BoIS.

Ett BoIS som alltså kammade noll i Halland. Ett resultat vi självfallet inte är tillfreds med men laget har nu samlat kraft och förhoppningsvis kan man resa till Vångavallen sprängfyllda med ny energi.

Dessvärre tvingades Filip Ottosson utgå skadad på Falcon Alkoholfri Arena och han är inte tillgänglig mot Trelleborg. Däremot är Kevin Jensen tillbaka från sin avstängning och även Melker Heier återvänder efter sin skadeperiod. Ett ytterst välkommet besked att den unga talangen nu är tillgänglig för spel.

Att vara med i toppen när målrakan närmar sig är inget annat än fantastiskt roligt. Vi hoppas att alla med randiga sympatier nu sluter upp bakom pågarna och därmed hjälper laget att fortsätta utmana. Stödet uppe i Falkenberg var verkligen fantastiskt och vi hoppas på lika fin support även på Vångavallen.

Max Mölder tar artikeln i mål

Om upplägget efter Falkenberg

Uppdelad träning i torsdags efter matchen mot Falkenberg. Lediga fredag och sedan träning lördag, söndag och måndag. Ju närmare match vi kommer desto mer börjar vi förbereda för den specifika kampen.  

Om motståndet

Gjorde en bra match mot dem hemma på IP. Därefter har de till stora delar sett likadana ut, bortsett från några mindre förändringar i speluppbyggnaden. De hamnade i ett bra stim vår match men den trenden har sviktat lite på sistone.

Annars är Trelleborg ett lag som satsat hårt på att gå upp så matchen är givetvis viktig även för dem. Pressen ligger på TFF.

Om att inte ge upp sin tränarfilosofi

Vi har skördat stora framgångar med vår idé och tror stenhårt på den. Sedan varje träning och match sedan försäsongen 2019 har vi spelat och utgått ifrån samma principer. Det vore därför idiotiskt att ge upp dessa utan det ter sig naturligt att vi fortsätter tillämpa vår grej.

Principerna har inte med vårt spelsystem att göra men vi kommer inte att ändra på vår grundidé, speciellt inte eftersom BoIS, som nykomling, ligger på fjärde plats i slutet av oktober månad.

Om avslutningen på säsongen

Superspännande och väldigt roligt. Vi har fortfarande chansen på toppen och det är fantastiskt motiverande. Sju matcher återstår och det finns inget annat än att köra dessa med full kraft.

Köp gärna digitala biljetter, stötta klubben och var samtidigt med i dragningen av fina priser. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så ingår du i lottningen.

Matchen sänds på Discovery+´

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Andreas Murbeck, Melker Heier, Oscar Petersson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Jacob Blixt, Jonathan Asp, Camil Jebara, Allen Smajic