Säsongens sista Skånederby slutade två lika trots randig tvåmålsledning en bit in på andra halvlek. I regnet på Vångavallen lyckades TFF både reducera och kvittera på hörna. Väldigt surt att inte få med sig tre poäng men prestationen bådar verkligen gott inför avslutningen på säsongen.

BoIS gjorde verkligen en gedigen insats och man fick verkligen en rivstart på matchen. Redan efter en minut stod det 0-1 på resultattavlan. Johan Rapp, som var superstabil under hela matchen, rann igenom på högerkanten och serverade Robin Hofsö som rivit sig loss. Anfallaren stötte bollen i det öppna målet och gjorde därmed sin sjätte pyts för säsongen.

Därefter var det randig show under stora delar av första halvlek. Gästerna domderade och hade bud på ytterligare mål. Med hjälp av stor variation i passningsspelet och hög aggressivitet i presspelet gav man TFF noll utrymme.

Det blev dock inga fler mål i den första akten. Randig 1-0-ledning i paus.

BoIS fick en kanonstart även efter halvtidsvilan. Redan efter någon minut var Johan Rapp nära att utöka ledningen, men avslutet var lite för tamt för att hota på riktigt.

Det skulle dock inte dröja mer än några minuter innan pågarna spädde på ledningen. Kevin Jensen vann boll på egen planhalva och följde därefter med upp i anfallet. Han fick bollen på nytt av Jacob Blixt och förmedlade den sedan vidare till Linus Olsson. Strikern dribblade i sin tur förbi närmsta mittback och avslutade därefter distinkt. Bollen gick som en projektil i mål via ribban. Lika välkommet som rättvist.  

Gästerna fortsatte ha kontroll på tillställningen och TFF lyckades inte hota särskilt nämnvärt. Som alltid är fotboll dock små marginaler och att fasta situationer kan vara en biljett in i matcherna tvingades vi bittert erfara denna höstafton.

Med mindre än halvtimmen spelad skulle hemmalaget få in reduceringen. Petar Petrovic skruvade bollen i mål direkt från hörna och det ska naturligtvis inte få ske.

Målet gjorde att Trelleborg fick luft under vingarna. De lyckades etablera lite anfallsspel på BoIS planhalva utan att skapa särskilt heta målchanser. Denna lilla anstormning bedarrades efter cirka tio minuter och BoIS fick återigen kontroll på handlingen.

Återigen skulle dock en fast situation ställa till det. Än en gång Petar Petrovic från TFF:s vänsterkant och denna gång hittade en han hemmaspelare som nickade bollen vidare i mål.

Det återstod då knappa tio minuter kvar av matchen. Avslutningen blev rätt ösig och BoIS var laget som var närmats ett avgörande. Inga fler mål skulle dock produceras denna kväll.

Att inte få med sig samtliga poäng svider men prestationen var en av de bättre för säsongen, inte minst på bortaplan, och dessutom knappade vi in en poäng på kvalplacerade Helsingborg. Upp till HIF är det endast två pinnar och med sex matcher kvar att spela är läget fortfarande väldigt spännande.

Nu väntar lite uppehåll från Superettan. Nästa match, som utspelas hemma på Landskrona IP, går av stapeln tisdagen den 19 oktober. Då gästas vi av Jönköpings Södra och vi hoppas verkligen att våra fantastiska supportrar väljer att sluta upp bakom randigt hela vägen in i kaklet.

Biljett till matchen införskaffas HÄR

Dessutom erbjuder vi nu samtliga tre hemmamatcher till priset av två HÄR

För herrarna har fokuset dock ställts in på lördagen match i Svenska Cupen. Laget reser till Åmål för match mot IF Viken. Mer om den bataljen senare i veckan.

Vi vill också avsluta med att tacka alla tillresta BoIS:are som verkligen skapade en superfin inramning på Vångavallen. Väldigt uppskattat.

Foto
  • Bildbyrån