Landskrona BoIS fortsätter att övertyga stort i U21-serien. Under onsdagseftermiddagen, hemma på IP, besegrades ett namnkunnigt Mjällby med 2-0. BoIS lade fundamentet till trepoängaren i början på första genom att snabbt gå upp i en tvåmålsledning.

Hampus Ferhm gav randigt ledningen och några minuter senare utökades den av provspelaren, Gustav Lindgren.

Vinsten innebär att BoIS närmar sig slutspelet med stormsteg. Tabellen haltar en aning, vissa lag har två matcher kvar att spela medan andra har tre, men det krävs att samtliga resultat framöver går emot randigt för att laget ska trilla nedanför strecket.

Det viktigaste är att sätta starka insatser och det gjorde hemmalaget sannerligen under gårdagen. Trots att MAIF mönstrade ett lag bestående av mestadels allsvenska spelare var det BoIS som förde matchen från första stund.

I den sjätte minuten fick hemmalaget också hål på blekingarna. Ett fint anfall som avslutades med att Hampus Ferhm vände upp och avslutade distinkt i bortre stolpen. Vackert.

Några minuter senare frispelades Gustav Lindgren och han gjorde inget misstag vid det efterföljande avslutet.

Ett lite håglöst Mjällby kom inte in i matchen och det var faktiskt BoIS som fortsatte vaska fram heta målchanser. De försök som det gulsvarta laget ändå fick till avstyrdes av ett stabilt hemmaförsvar.

I anfallsväg visade provspelarna Ousmane Diawara och ovan nämnde Lindgren också framfötterna och de var båda på spelhumör matchen igenom.

Det skulle dock inte göras fler mål denna eftermiddag. Matchen slutade 2-0 till Landskrona BoIS, som kan lägga en ny stark prestation på hyllan.

Max Mölder var också väldigt belåten med sina spelare

MAIF kom både med ett riktigt starkt lag och fin form, de har inte släppt in mål på nästan åtta matcher i Allsvenskan. Väldigt tillfreds, och imponerad, över att det är vår match från början till slut. 5-0 var faktiskt ett mer gångbart resultat än 2-1 egentligen så inget snack helt enkelt.  

Om provspelarna kommenterar han så här

Gustav

Fysiskt såg han verkligen ut som en fotbollsspelare. Inte längst men väldigt satt och stark. Taktiskt skolad, smart och villig att ständigt erbjuda djupledsalternativ. Väldigt vass avslutare som också kom till många farliga chanser. Kunde gjort något mer mål till och med.

Ousmane

Otroligt spetsegenskaper i spänst, snabbhet samt i det felvända spelet. Fina fysiska attribut men också väldigt bolltrygg. Borde också gjort något mål vilket var det enda som fattades från gårdagens insats.

Vad ett eventuellt slutspel skulle innebära

Praktiskt är det kvartsfinal först och dessa avgörs genom enkelmöten. Vi går alltid för att vinna i samtliga tävlingar vi deltar i, U21 är inget undantag i det avseendet, men serien är också en fantastiskt utvecklande miljö. Både för de som inte fått tillräckligt med speltid i Superettan under veckan men också för våra yngre förmågor.

Ju längre vi går i slutspelet, desto bättre kvalitet blir det på matcherna. Inspirerande.  

Två matcher återstår av seriespelet. BoIS inleder med att möta Trelleborg, hemma den 20 oktober, och avslutar med bortamatch mot Öster. Den matchen spelas 26 oktober.