Till helgen kliver Landskrona BoIS in i Svenska Cupen. 1972 års vinnare av hela formatet reser till Åmål för match mot IF Viken. Det är den andra omgången som ska spelas och i potten ligger ett avancemang till det gruppspel som spelas i början på nästa år. Avspark 15:00 på Rösvallen och matchen sänds på HD.se.

Matchen mot Viken skulle ha spelats redan i augusti. Dessvärre gjorde ett häftigt skyfall att den tvingades skjutas upp på kort varsel men i morgon lördag är det alltså dags.

Viken tillhör division 4 till vardags och har verkligen hittat formen inför matchen. I den senaste matchen vann laget borta mot Bengtsfors med hela 8-1. Segern innebär att laget hakar på serieledande Brålanda i tabelltoppen.

Gustav Weingartshofer hade en behaglig upplevelse med fyra gjorda mål. Anfallaren har verkligen gjort succé denna säsong med hela 19 mål på 11 spelade matcher. En spelare att hålla under uppsikt.

Faktum är att laget vunnit de sex senaste matcherna så självförtroendet är säkerligen på topp.

I den första omgången av Svenska Cupen besegrades Karlstads utvecklingslag med 1-0. Adam Johannesson gjorde matchens enda mål i matchminut 20 och säkerställde därmed lagets avancemang.

För BoIS vidkommande kommer pågarna från en stark insats i Skånederbyt mot Trelleborg. Laget har hunnit ladda om inför helgens batalj och man reser till Åmål med ambitionen att ta sig vidare i cupen.

Randigt reser mot Åmål i ottan med ett slagkraftigt gäng. Idel A-lagsspelare är med på bussen.

Bland annat gör Allen Smajic sin första match i den randiga tröjan. Talangen startar dessutom på det intre mittfältet. Även Camil Jebara gör sin första match med A-laget från start.

Naturligtvis går vi för seger. Svenska Cupen är en turnering vi aldrig tar lätt på och att nå gruppspelet är ett av delmålen med säsongen.

Vi önskar laget stort lycka till och hoppas att fönstret mot Europa fortsatt står öppet efter kvällens omgång.

Stötta gärna BoIS genom att köpa digitala biljetter. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så hjälper du klubben i kampanjen #helalandskrona

Foto
  • Bildbyrån