Landskrona BoIS har haft ett längre uppehåll i Superettan, detta på grund av landslagsuppehåll. Laget har förvisso ändå varit i farten, man säkrade som bekant biljetten till Svenska Cupens gruppspel genom att besegra IF Viken under förra helgen.

Därefter har man mobiliserat om och är nu redo att hugga tänderna i serieavslutningen. Endast sex omgångar återstår och BoIS är två ynka poäng ifrån den allsvenska kvalplatsen. Rafflande värre.

I den första av de sex uppgifterna väntar Jönköpings Södra hemma på IP. Avspark 19:00 under tisdagskvällen.

J-Södra är ett lag som gick in i säsongen med storslagna ambitioner. Laget från bibelbältet ville aspirera om de allsvenska platserna. Dessvärre, för deras del, har laget gäckats av skador vilket gjort att man nu sladdat efter en aning. Inför i morgon befinner man sig i mittens rike, fem poäng efter Landskrona BoIS.

Jönköping var i farten i torsdags förra veckan. GIF Sundsvall besökte den nyrestaurerade Stadsparksvallen i en match som slutade 1-1. Ett fall framåt för smålänningarna enligt egen utsago.

I offensiv väg har Robin Book och Eric Omondi utmärkt sig lite extra. Sex mål vardera från dessa herrar. Robin, med rötter i nordvästskåne, har däremot varit skadad under stora delar av hösten. Omondi i sin tur tvingades utgå senast på grund av skada och huruvida dessa herrar finns med på bussen till Landskrona återstår att se.

Även Edin Hamidovic, den tidigare skyttekungen som hämtades in i somras, har missat en del matcher på sistone men han fanns med i truppen senast.

För Landskrona BoIS vidkommande ser skadeläget betydligt ljusare ut än på länge. Billy och Max har varit lite bakbundna under hösten men för tillfället är stora delar av truppen tillgängliga. Bara Filip Ottosson, Eric Pärsson och Alexander Tkacz är helt avskrivna, övriga spelare är valbara. Fantastiskt skönt och viktigt inför slutspurten.

Ottosson rehabiliterar sin knäskada, Pärsson närmar sig comeback och Tkacz är avstängd efter tre varningar.

Dessutom har laget revansch att utkräva efter vårmötet klubbarna emellan. Den matchen slutade med J-Södra-seger på Vapenvallen i Huskvarna. 3-1 till ”hemmalaget” och segern var helt i sin ordning. I morgon är det däremot helt andra förutsättningar och hemma på IP är Landskrona BoIS oerhört svårslagna. Ett faktum som verkligen gjuter mod i pågarna och vi hoppas att man kan bjuda sin hemmapublik på ytterligare en trepoängare.

Detta är också första matchen då IP är helt fri från restriktioner. Vi hoppas så klart at alla med randiga sympatier tar tillfälle i akt att nu återvända till sin hemmaborg. Stödet är odiskutabelt en viktig framgångsfaktor.

Max Mölder tar artikeln i mål

Om uppladdningen

Ett lite längre uppehåll även fast perioden innefattades av cupmatchen mot Viken. Vi gjorde en bra bra insats i Åmål och sedan har vi kunnat ha en längre träningsperiod. Trevligt, välbehövligt och dessutom har fler spelare nu återvänt efter skador. På så vis kom uppehållet väldigt lägligt för oss. Att ha stora delar av truppen igång spetsar till träningarna, vi har mer kvalitet på varje enskild spelare. Nu är det ännu mer konkurrens om platserna vilket påverkar standarden på träningarna i positiv i riktning. Positivt och inspirerande.

Om motståndet

Ett spännande lag som spelar en trevlig fotboll. Alla matcher är väldigt tuffa och vi får fokusera på att göra en bra prestation, försöka utnyttja deras svagheter och förhoppningsvis räcker det till tre nya poäng.

Om att spela första matchen utan restriktioner  

Så klart väldigt välkommet. Att få bjuda Landskrona på en toppstrid är fantastiskt och nu hoppas jag, och alla andra involverade i laget, att publiken tar sig till Landskrona IP och visar engagemang. För egen del, som fotbollsälskare, hade jag varit först på plats om jag inte var tränare. Det finns inget bättre än livefotboll, inte minst när laget i ens hjärta spelar om allsvenska platser.

Biljett till matchen införskaffas här:

3 för 2-paketet

https://landskronabois.ebiljett.nu/DynamicPackage/List

Biljett

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/24?S=0

Matchvärdar denna gång är HSB Landskrona och Hedin Bil. Stort tack för ert ovärderliga stöd.

Landskrona BoIS anordnar Idrottens Dag inför matchen tillsammans med Cityidrott, Tillväxt Landskrona och våra samarbetspartners. 16:00 öppnar vi aktivitetstorget och vi hoppas att massvis av unga Landskroniter väljer att komma upp till idrottsplatsen, både för aktiviteterna och matchen.

Var gärna med och köp digitala biljetter. Då stöttar du klubben samtidigt som du är med i utlottningen av fina priser. Denna gång har vi tre värmande sweatshirts i potten.

Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen.  

Truppen:
Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Filip Olsson, Hampus Ferhm, Jacob Blixt, Jonathan Asp, Johan Rapp, Kevin Jensen, Linus Olsson, Melker Heier, Måns Ekvall, Nicklas Nielsen, Oscar Petersson, Philip Andersson , Robin Hofsö, Sumar Almadjed, Viktor Wihlstrand.