Landskrona BoIS fortsätter att skörda sköna trepoängare hemma på IP. Under gårdagskvällen, inför storpublik, besegrade våra skånska pågar Jönköpings Södra med 2-0.

En seger som var helt i sin ordning sett till matchbild och antalet skapade målchanser. Kevin Jensen gav randigt ledningen i första och Linus R Olsson fastställde slutresultatet en bit in på andra halvlek.

Segern innebär att BoIS, mot alla odds, fortsätter att vara högst involverade i kampen om topplatserna. Fem matcher återstår och att kunna bjuda BoIS-publiken på en spännande avslutning känns verkligen väldigt roligt.

Hemmalaget var det klart bättre laget i första halvlek. Med sitt patenterade stora bollinnehav tvingade man J-Södra att mest ägna sig åt försvarsspel. Efter dryga 20 minuter skulle utdelningen komma. Efter ett fint anfall snappade Melker Heier upp en andra boll. Han hittade i sin tur till Kevin Jensen, positionerad strax utanför straffområdet. Anfallaren vände upp med ett tillslag och avlossade sedan bössan. Skottet längs marken slickade stolpens insida och gick sedan vidare in i mål.

Nästan 4000 åskådare på Landskrona IP jublade i kapp. Tio minuter efter ledningsmålet var det nära att dra igång ett kollektivt målvrål ännu en gång. Robin Hofsö friställde Linus R Olsson som läckert lättade bollen över den utrustande J-Södra-målvakten. Dessvärre skulle en försvarare hinna rensa undan bollen på bollinjen. Oerhört nära.

Randig ledning med 1-0 i pausvilan.

I andra fortsatte hemmalaget att rada upp heta målchanser. Robin Hofsö hade en stenhård nick på hörna som också rensades bort av en försvarare på mållinjen. Kevin Jensen hade ett gyllene läge, fint framspelad av Filip Olsson, men avslutet räddades av gästernas målvakt.

Även Jönköping hotade framåt emellanåt men Amr Kaddoura gjorde ett par fina räddningar.

Med kvarten kvar att spela kom så det förlösande 2-0-målet. Inhoppande Jacob Blixt friställde Linus R Olsson med en ytterst elegant passning. Denna gång lyckades Olsson, genom en enkel bredsida i främre hörnet, överlista J-Södra och därmed sätta den avgörande spiken i smålänningarnas kista.

Matchen slutade alltså 2-0 och Landskrona BoIS visade stundtals prov på riktigt kvalitativ fotboll. Ett styrkebesked som lovar gott inför avslutningen.

Endast fem omgångar återstår alltså. Nästa match spelas redan på söndag, borta mot Akropolis. Matchen spelas på Grimsta, avspark 13:00 och om den går det att läsa senare i veckan. Vi hoppas så klart på starkt randigt stöd även i den matchen.

Avslutningsvis vill vi rikta ett rungande tack till alla fantastiska supportrar som trotsade vädret och tog sig till IP. Ett mycket uppskattat engagemang.