Vi går nu in på säsongens målraka. Endast fem omgångar återstår av serien och för BoIS, som är djupt involverade i toppenstriden, är varje match lite av en seriefinal. Att kunna bjuda alla randiga sympatisörer på en sådan avslutning är självfallet väldigt kul.

Nästa uppgift utspelas på Grimsta i Stockholm. Akropolis väntar och detta motstånd är också i behov av poäng fast av hela andra anledningar. Akro är istället ett av många lag indragna i den dramatiska bottenstriden.

Inför matchen befinner sig laget på negativ kvalplats men upp till Västerås på säker mark är det endast en poäng.

Akropolis kommer från förlust, 3-0 borta mot Sundsvall, men i matchen dessförinnan besegrades AFC Eskilstuna med 1-0 hemma på Grimsta. Inför säsongen säkrade laget upp en hel drös rutinerade spelare. Daniel Larsson, Astrit Ajdarevic och John Alvbåge är alla spelare med stora meriter.

En satsning som inte fullt ut burit frukt. Främste målskytt heter Marcus Burman, sju noteringar har han hunnit med hittills. Han är dock inte med i morgondagens trupp. Av ovan nämnda herrar finns bara John Alvbåge med i truppen.

Akropolis tvingas dessutom undvara Sotirios Nikopolous och Fredrik Hammar som båda är avstängda. En som däremot finns med är Andrew Stadler, som tidigare representerat Landskrona BoIS. Alltid kul med nygamla ansikten.

Vårmötet lagen emellan slutade 1-1 på Landskrona IP. Vi möttes också i Svenska Cupen, just på Grimsta, och då vann BoIS efter en stark insats.

I BoIS-lägret är det mungiporna uppåt efter den solida insatsen senast, hemma mot Jönköpings Södra.

Förhoppningsvis kan pågarna nu rida vidare på den vågen genom att följa upp med en ny gedigen prestation.

Sumar Almadjed är avstängd men BoIS reser till Stockholm med stora delar av truppen fria från skador. Billy och Max förses med desto fler alternativ och vi hoppas att trenden fortsätter säsongen ut.

Max Mölder tar artikeln i mål

Två matcher på kort tid. Upplägget

Match tisdag, träning och U21-match i onsdags, lediga torsdag, ny träning igår och i förmiddags genomförde vi ett förberedande pass. Nu är vi på bussen upp till Stockholm. Stannar i Mjöllby för mat och sedan bränner vi upp sista vägen.  

Motståndet

Har gjort en rockad på bänken genom att ta tillbaka sin tidigare tränare. Ett bollskickligt lag som formationsmässigt ändrat en del sedan matchen i våras. Superettan är en serie med enkom tuffa matcher och morgondagens omgång är inget undantag. Det krävs att vi kommer upp i nivå för att kunna vinna. Inspirerande.  

Konkurrenssituationen

Precis så här vi önskar ha det. Framgångsrecept i våras var bland annat att majoriteten fanns tillgängliga för spel. Träningsveckorna blir bättre och vi förses med fler alternativ, både på plan och på bänken. Perfekt.

Tankar inför avslutningen

Vi fortsätter fokusera på våra prestationer då det är dessa som ger poäng. Fortsatt fötterna i myllan och fokus på det vi kan påverka. Förhoppningsvis räcker det väldigt långt. Vi har absolut ingenting att förlora och kan inte påverka det som händer ovanför oss. Vi älskar vårt läge och är taggade på avslutningen.

Truppen

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Måns Ekvall, Alexander Tkacz, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Andreas Murbeck, Erik Pärsson, Melker Heier, Oscar Petersson, Philip Andersson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jacob Blixt och Jonathan Asp.

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att inhandla digitala biljetter. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen av fina priser.

Hemmaklubben med Unibet är inne på sista månaden och Landskrona BoIS befinner sig på 15 plats. Vi har förhoppningar om att kunna avancera ytterligare någon placering. Registrera dig som kund hos Unibet så har du möjlighet att välja din favoritklubb i Hemmaklubben. Detta val görs bara en gång per år och måste förnyas efter varje årsskifte. När sista omgången för säsongen har spelats, offentliggörs en slutsummering av Hemmaklubben och hur de 20 miljonerna fördelas mellan klubbarna.

Du registrerar BoIS som din klubb helt kostnadsfritt och på så sätt hjälper du oss att ta del av miljonerna.

Till Unibets hemsida

Åldersgräns 18 år | Regler och villkor gäller | stödlinjen.se spelpaus.se | Spela ansvarsfullt

Avspark 13:00 och matchens sänds på Discovery+