Landskrona BoIS hade ingen rolig kväll hemma på IP. Inför 3522 åskådare kom laget inte upp i normal standard och ett Öster, som enligt egen utsago gjorde sin bästa match för säsongen, vann till sist rättvist med hela 4-1. Mycket på grund av en olycklig period i början på andra halvlek.

Det var gästerna som inledde matchen klart bäst. Landskrona lyckades inte spela sig ur pressen och vid de tillfällen laget kom loss fick man inte till något etablerat spel på Östers planhalva.

Efter kvarten spelad skulle BoIS ändå få fatt i dirigentpinnen. Därefter hade hemmalaget någorlunda kontroll och det var också under denna period som matchens hittills bästa målchans vaskades fram. Fin längre boll från Viktor Wihlstrand som Linus Olsson nickade ner till en framrusande Robin Hofsö. I fritt läge slängde sig anfallaren fram men avslutet, från nära håll, gick dessvärre över. Osis.

BoIS fortsatte trumma på och hade ytterligare lägen som inte förvaltades.

Med halvtimmen spelad skulle kallduschen komma. Öster kombinerade sig igenom det randiga försvaret, kom till ett inlägg som en gästande spelare både tog emot och sedan skeppade vidare i mål. Ett fint anfall som ändå lämnade en sur eftersmak.

Därefter hade Landskrona en ny stark period. Öster ägnade sig åt försvarsspel och randigt tryckte på för en kvittering. Anfallsvågen var också nära att ge utdelning vid ett par tillfällen. Allra närmast var Robin Hofsö på nick. Avslutet var bra men målvakten hos smålänningarna sträckte ut varje centimeter och lyckades få en labb på bollen.

Uddamålsunderläge i paus.

BoIS fick en bra start även på andra halvlek. Efter någon liten minut var hemmalaget en hårsmån från att få in en kvittering. En hörna som Linus Olsson skarvade vidare mot bortre stolpen. Där var Philip Andersson först, om än i trångt läge, och han fick en tå på bollen. Avslutet var inte särskilt hårt och en Öster-spelare, placerad på mållinjen, kunde rensa bort bollen i sista stund. Väldigt nära.    

Detta skulle dock inte bli början på en intensiv, frenetisk jakt på kvittering. Istället skulle Öster nu få ny energi och BoIS tappade kontrollen över matchen. 20 minuter in i andra halvlek kom nästa motgång. En motståndare fick till ett drömskott strax utanför straffområdet som borrade sig upp i Amr Kaddouras främre kryss. Otagbart och väldigt matchavgörande.

Därefter tappade hemmalaget nämligen fattningen rejält och Öster, som nu hade rejält med råg i ryggen, öste på mot ett desillusionerat BoIS-försvar.

Med 20 minuter kvar att spela lyckades ÖIF utöka ledningen ytterligare en gång. Ett avslut som ändrade riktning på Philip Andersson och därmed ställde Kaddoura i målet.

BoIS skulle lyckas sprattla till därefter och fick till ett litet dödsryck med kvarten kvar att spela. Linus Olsson nickade en hörna som målvakten räddade, men på returen höll sig Viktor Ekblom framme och gjorde sitt första mål i Superettan.

Ett litet dödsryck som tyvärr skulle skjutas ner ytterligare en gång. Med tio minuter kvar av matchen kom nämligen matchens sista mål. Rörigt i straffområdet och Öster snappade upp en rensning som sedan forcerades vidare i mål.

Detta blev också punkten, inga fler mål gjordes denna kväll. Så klart väldigt besviket och förlusten innebär att kvalplatsen nu blir allt svårare att roffa åt sig. Fortfarande möjligt men vägen dit är både snårigare och längre.

Tre matcher återstår och fokus ligger på att komma rätt i prestationerna som förhoppningsvis leder till nya randiga poäng.

Härnäst väntar Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg. Den matchen spelas på lördag, avspark 15:00.  

Mer om den matchen senare i veckan. Avslutningsvis önskar vi rikta ett stort tack till alla som tog sig till Landskrona IP, väldigt uppskattat.

Foto
  • Bildbyrån