Tre matcher återstår av Superettan och för Landskrona BoIS handlar det nu om att hitta ny kraft och energi. Tisdagens besvikelse har vi skakat av oss och siktet är fullt ut inställt på lördagens omgång.

Laget reser till Gamla Ullevi i Göteborg för match mot klassiska Örgryte IS. Avspark 15:00.

Efter tisdagens nederlag har BoIS tappat mark på topplagen. Upp till den allsvenska kvalplatsen är det nu fem poäng. Uppförsbacken är därmed brant men verkligen inte omöjlig att bestiga och så länge möjligheten existerar är det bara att satsa med allt som finns kvar. Större under har sannerligen inträffat.

Örgryte är däremot en tuff kombattant, inte minst hemma i Göteborg, så det kommer krävas att laget hittar tillbaka till sitt vägvinnande spel.

För ÖIS, som inledde säsongen svagt, har det sett betydligt bättre ut under den andra halvan. En stor anledning till detta heter Ajdin Zeljkovic. Hela seriens skyttekung har gjort 17 mål på 27 matcher, urstarka papper som innebär att han fullt rättvist leder skytteligan. En spelare som måste hållas under uppsikt.

I den senaste omgången kryssade laget borta mot Västerås. Matchen slutade två lika efter att Örgryte, genom ovan nämnde herre, först reducerade i slutet och sedan, på övertid, lyckades få in en kvittering genom ÖIS-profilen, Ailton Almeida.

Även i omgången dessförinnan, hemma på Ullevi mot Trelleborg, kom idrottssällskapet tillbaka efter ett 0-2-underläge. Även den matchen slutade 2-2.

Huruvida lördagens match blir en målglad historia återstår att se. BoIS reser norröver med ambitionen att få med sig samtliga poäng och förhoppningen är så klart att kunna sätta en prestation som genererar poäng.

För randigts del tvingas laget undvara avstängde Viktor Wihlstrand avstängd. Däremot återvänder både Andreas Murbeck och Filip Olsson efter sina avstängningar. Välkomna besked.

På skadefronten är det oförändrat sedan sist. Dennis Olofsson, Erik Pärsson och Sumar Almadjed är indisponibla. Även Allen Smajic saknas på grund av sjukdom medan övriga är tillgängliga för spel.

Max Mölder tar artikeln hela vägen in i mål

Om träningsupplägget efter tisdagen

Lättare träning i onsdags med videogenomgång, följt av träningsledigt igår torsdag och i eftermiddag genomför vi en matchförberedande träning i med större fokus på Örgryte.

Att förvandla tisdagens besvikelse till revansch

Det finns ingenting annat än att jobba stenhårt och fullt ut fokusera på det vi ska göra i morgon. Det enda vi kan påverka är våra egna prestationer och därför koncentrerar vi oss på det. Vi lär oss av varje match som spelas, även de sämre, drar lärdom och blickar sedan framåt med ambitionen att hela tiden göra bättre ifrån oss.

Om Örgryte

Vi har god kännedom om ÖIS, inte minst då tränarduon tillhört samma serie som BoIS sedan 2019. De är tydliga och vi har koll på dem. Alltid roliga, spännande och bra fotbollsmatcher oss emellan så det blir en kul utmaning för vår del.

Hitta ny kraft inför avslutningen

Vi är stolta över nuvarande tabellplacering men långt ifrån mätta. Vi har fortfarande chans på den allsvenska kvalplatsen och har inga som helst planer på att ge upp så länge möjligheten existerar.  

Hjälp oss att klättra i tabellen av Hemmaklubben! Ange Landskrona BoIS som din hemmaklubb hos Unibet. Det är kostnadsfritt och du behöver inte spela för att ge oss din röst. Vi är nu inne på sluttampen och högre placering innebär mer pengar till klubben.

https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Åldersgräns 18 år | Regler och villkor gäller | stödlinjen.se spelpaus.se | Spela ansvarsfullt

Vi fortsätter med digitala biljetter. Denna gång lottar vi ut tre BoIS-sweatshirts, alldeles perfekt nu när kylan träningar sig på. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen.

Matchen sänds på Discovery+

Texten uppdateras med trupp senare i kväll.