Under gårdagseftermiddagen tog U21-äventyret slut. I semifinalen lyckades våra randiga pågar inte rå på IF Elfsborg som till slut vann med 2-0. En seger som bärgades i andra halvlek.

För Landskrona var det klart bättre laget i den inledande halvleken. Hemmalaget styrde tillställningen och tvingade omgående Elfsborg att ägna sig åt försvarsspel. Det var också BoIS som skapade mest och hetast.

Framför allt frejdige Osama Khattab höll sig framme vid ett par tillfällen. Dessvärre lyckades han inte överlista målvakten i IFE som fredade eget mål med bravur.

I pausvilan stod det noll lika och att hemmalaget inte lyckades förvalta övertaget skulle visa sig bli matchavgörande.

Det var nämligen ett helt annat Elfsborg som trummade igång efter halvtidsvilan. BoIS gjorde ett gäng byten, tog in en hel drös yngre spelare, samtidigt som Elfsborg kom ut från omklädningsrummet med en helt annan energi.

Boråsarna var också betydligt effektivare och gjorde mål på de tillfällen som gavs. Det första var ett vackert distansavslut, som gick in via bortre krysstolpen.

Det andra gjordes på en vass omställning och Landskrona-sonen Jacob Ondrejka var så klart sist på bollen.

Strax därefter slutade matchen och BoIS är därmed utslagna ur slutspelet. Max Mölder var ändå belåten med mycket av det som utspelades på konstgräset denna eftermiddag.

Vi hade god kontroll på matchen i första, kom bra in i assistzonerna men fick dessvärre inte riktigt styr på slutprodukten.

Vårt mittfält i första halvlek var briljant. Och Blixt gjorde det bra i sin roll igen.

Av naturliga anledningar var tränaren inte lika begeistrad över den avslutande akten.

Vi kom inte upp i samma nivå och Elfsborg är ett så pass skickligt lag att de inte går att störa om prestationen inte träffar rätt.

Vi är däremot jäkligt nöjda med säsongen i stort även fast jag tycker killar förtjänar en finalplats.

Landskrona BoIS önskar gratulera Elfsborg till finalplatsen och vill också tacka alla som stöttat vårt randiga U21-lag under säsongen.

Nu skiftar vi fokus på Superettan-avslutningen, med start på lördag. Den ordinarie säsongens sista hemmamatch väntar, Vasalund gästar Skåne och vi hoppas att gemene Landskronit tar sig upp till idrottsplatsen för en sista kraftsamling.

Biljetter införskaffas via länken och idag är det sista dagen med vårt frikostiga Early Bird-erbjudande. Skriv in rabattkoden Vasalund för 20% avdrag.

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/38?S=0