Två matcher återstår av den ordinarie Superettan-säsongen och i morgon lördag är det dags för den sista hemmamatchen. Vi hoppas så klart att BoIS når kvalplatsen och att vi därmed har ytterligare matcher att se fram emot men många bitar ska falla på plats för att denna förhoppning ska förverkligas.

Till att börja med måste Landskrona BoIS besegra Vasalund hemma på IP under morgondagen. Dessutom ska resultat i andra matcher gå vår väg.

I vanlig ordning fokuserar vi på det som kan påverkas, och siktet är därmed inställt på ett Vasalund i desperat poängbehov. Solna-laget befinner sig nämligen på nedflyttningsplats med fyra poäng upp till GAIS på negativ kvalplats. En tuff uppförsbacke som ska bestigas men segern senast, borta mot Trelleborg, gör att hoppet fortfarande lever.

Att besegra ett toppjagande TFF på Vångavallen är ingen lätt uppgift och ett tydligt kvitto på att Vasalund ännu inte gett upp. Laget kommer säkerligen ösa på med full kraft, det är bara seger som gäller, och att försöka manövrera ett sådant lag är en häftig uppgift.

Framåt har Nikola Vasic fått fart på målskyttet. Sju mål har det blivit hittills och eftersom Alexander Anue, som noterats för fem mål, är avstängd hänger stora delar av anfallsspelet på den interna skytteligaledarens axlar.

För BoIS del har det nu gått två veckor sedan besvikelsen mot Örgryte uppe i Göteborg. Däremellan har det spelats två inspirerande U21-matcher så laget kommer till matchen med bra tempo i benen.

Säsongen i stort har varit fantastisk men i höst har resultatet inte gått vår väg. Vi hoppas nu att BoIS kan avsluta snyggt och kanske att det räcker till kvalplatsen. Om inget annat genererar ett värdigt avslut att laget får lite skön skjuts in i den kommande försäsongen.

Randigt tvingas undvara ett gäng spelare även denna omgång. Philip Andersson och Melker Heier fick som bekant båda rött kort senast. Melker Heier har spelat klart för säsongen och förbereder sig redan på 2022. Philip Anderssons avstängning blev däremot endast en match och han är alltså spelklar i serieavslutningen. Ett välkommet besked som också tydligt påtalar att utvisningen på mittbacken var direkt felaktig.

Även Erik Pärsson, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Sumar Almadjed, Jonathan Asp och Viktor Ekblom är alla indisponibla på grund av antingen skador eller sjukdom.

Det är tveksamt kring Allen Smajic som nyss kommit tillbaka efter en längre periods sjukdom. Hans eventuella närvaro bestäms först efter eftermiddagens träning.

Matchen startar 15:00 och tillsammans med bjuder vi barn och ungdomar, upp till 16 år, på inträdet i sällskap med en vuxen (som också går in gratis).  

Vår samarbetspartner Oatly är också på plats och bjuder samtliga åskådare på både kaffe och munkar.

Vi hoppas så klart att gemene Landskronit tar sig till IP denna lördagseftermiddag. Den hemvävda satsningen har överträffat allas förväntningar inför säsongen och naturligtvis hoppas vi på ett starkt randigt stöd även till helgen. Biljetter införskaffas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/38?S=0

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att införskaffa en digital biljett och var därigenom med i dragningen av fina priser. Swisha 25:- per digital biljett 123 2200 152 så är du med i utlottningen av två signerade Skånes Lag-posters, en stor och en liten.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Andreas Murbeck, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, , Jacob Blixt, Camil Jebara, Allen Smajic

Foto
  • Bildbyrån