Landskrona BoIS avslutade hemmasäsongen i Superettan med att ta en ny trepoängare. Vasalund besegrades med 3-1, Filip Olsson inledde målskyttet och Linus R Olsson gjorde övriga två, och därmed avancerade randigt till en femteplats i tabellen.

För Vasalund innebar förlusten att laget tvingas börja om i division 1 den kommande säsongen.

För trots att gästerna hade kniven mot strupen var det Landskrona BoIS som kontrollerade majoriteten av tillställningen. Inte minst i första halvlek då hemmalaget tidigt fick fason på spelet och uppträdde väldigt stabilt.

Vasalund gick in i försvarsmode och försökte få till farligheter genom omställningar, utan att hota BoIS-försvaret särskilt nämnvärt.

I 29 matchminuten skulle hemmalaget få utdelning och målet från Filip Olsson är en solklar aspirant till hela säsongens snyggaste balja. Jacob Blixt stegade fram längst vänsterkanten och slog ett inlägg som en gästande försvarare nickade ut ur straffområdet. Rensningen, av ballongkaraktär, mötte Filip Olsson upp med ett dräpande volleyskott. Avslutet var stenhårt och gick som en projektil upp i närheten av det bortre krysset. Sagolikt vackert.

Efter ledningsmålet fortsatte BoIS att domdera och Linus R Olsson var nära att utöka ledningen strax innan halvtidsvilan, fint framspelad av Filip Ottossson. Mottagningen var delikat med avslutet på friläget lyckades inte överlista Vasalundsmålvakten.

Randig ledning med 1-0 i paus.

I andra försökte Vasalund pressa på för en kvittering. Laget gick högre upp i sin press men BoIS hade inga större bekymmer med att spela sig ur den. Med halvtimmen kvar att spela satte Linus R Olsson ner foten. Kevin Jensen rev sig fri i straffområden och serverade Linus som enkelt kunde raka bollen vidare i mål.

Strax därefter hade Vasalund ett gyllene läge att reducera men Svante Hildeman räddade volleyskottet från nära håll, som sedan tog i ribban och ut.

Strax därefter gjorde Allen Smajic, född 2006, sin debut i Superettan. Stort grattis.

Ynglingen var på plan när Linus Olsson punkterade matchen med sitt andra mål. Johan Rapp slog ett inlägg till Robin Hofsö som gick i Ribban och ut. På den efterföljande returen höll sig Olsson framme och gjorde därmed sitt andra mål för eftermiddagen.

Vasalund skulle få in en reducering i slutet på matchen men var aldrig nära att hota ett solitt Landskrona BoIS.

Segern innebär att BoIS avancerade två placeringar inför serieavslutningen. Dessutom tog man en ny skön seger hemma i Landskrona, som agerat stabil trepoängsproducent säsongen igenom.

En match återstår av den ordinarie säsongen och Landskrona BoIS avslutar i Eskilstuna. AFC står för motståndet och matchen spelas på lördag nästa helg. Avspark 15:00 på Tunavallen.