En match återstår förvisso av säsongen men arbetet med 2022 har nu intensifierats. BoIS-bygget ska säkras och vi är därför över att kunna presentera två förlängningar.

Ynglingarna Emil Jönsson och Hampus Pauli har nämligen kritat på för ytterligare säsonger på Landskrona IP. Emil, som suttit på utgående kontrakt, har förlängt med ytterligare två år medan Hampus, som hade ett år kvar på sitt avtal, adderat till ytterligare två år.

Att båda spelarna tillhört BoIS Akademi tillför en extra krydda och vi ser väldigt mycket fram emot att fortsätta samarbetet även framgent.

Billy Magnusson är också tillfreds med förlängningarna.

Om Emil

Han har spelat seniorfotboll sedan 2019 och är därmed inne på sin tredje säsong. Som för alla unga spelare har det gått upp och ner men i år har han verkligen tagit stora steg i sin utveckling. Samtidigt som han konkurrerat i BoIS har Emil parallellt tillhört IFK Malmö på lån. Genom detta samarbete har han fått värdefull speltid.

Emil har också bevisat under hösten att han håller för spel i Superettan. Gjorde bra ifrån sig från start borta mot Sundsvall, ett väldigt intressant inhopp på Vångavallen mot Trelleborg och en stark insats nu i helgen mot Vasalund. Vi bedömer att han är redo för att konkurrera fullt ut i en Superettan-trupp.

Han är fortfarande ung och det ska bli spännande att addera lite extra träning på honom, vilket kommer ske under 2022. Vi är övertygade om att det finns minst en nivå till att få ut i hans spel och det ska bli inspirerande att fortsätta arbeta med honom.

Om Hampus

Kom upp i BoIS under fjolårssommaren och har nu spelat sin första hela seniorsäsong. Hampus har gjort det väldigt bra på träningarna och dessutom spelat seniorfotboll med Besa i division 3 där han fått speltid vid cirka 15 tillfällen under säsongen.

Förvisso hade han ett år kvar på sitt avtal men det var givet för oss att vilja förlänga med honom redan nu. Känn skönt att veta att vi har honom hos oss i ytterligare tre år. En av tre målvakter som ska konkurrera om en startplats.

Givet hans ålder har vi möjlighet att låna ut honom, på samma vis som i Emils fall denna säsong, men i första rum handlar det om att konkurrera om en startplats i Landskrona BoIS. En väldigt duktig målvakt som går en ljus framtid tillmötes.

Även Billy uppskattar faktumet att spelarna tillhört akademin.

Två killar från den egna akademin och vi fortsätter att arbeta med den. De besitter viljan att utvecklas, undviker genvägarna och arbetar hårt för att lyckas med sin fotboll.

Två bra personligheter som passar perfekt in i vårt arbetssätt. De har rätt attribut, är unga och villiga att ta till sig av information. Att de också tillhört vår akademi är så klart väldigt positivt och det gläder mig att vi fortsätter vara en plattform som ger unga spelare chansen när de gjort sig förtjänta av det.