Säsongens sista seriematch nalkas och Landskrona BoIS avslutar på Tunavallen mot AFC Eskilstuna. Avspark 15:00 i morgon lördag.

Efter den välförtjänta segern senast, hemma på IP mot Vasalund, lyckades laget klättra två placeringar och inför epilogen innehar våra ränder femteplatsen.

Det finns fortfarande möjlighet att avancera i tabellen. Upp till Norrby på fjärdeplatsen är det en poäng och till Helsingborg på kvalplatsen skiljer det tre. Däremot har HIF en betydligt bättre målskillnad så det är väldigt mycket som ska klaffa ifall BoIS ska lyckas ta över tredjeplatsen.

Samtidigt har både Öster och Trelleborg möjlighet att passera från andra änden.

För AFC:s del har laget varit indragna i bottenstriden under stora delar av hösten. Däremot knep man en oerhört viktig seger senast, på Stadsparksvallen mot Jönköpings Södra, och den viktorian innebär att laget inför avslutningen har två poäng ner till Akropolis på den sista negativa kvalplatsen. Dessutom är där ytterligare tre klubbar emellan AFC och Akropolis. Prognosen för fortsatt spel i Superettan 2022 ser således onekligen ljus ut.

Hos AFC har två spelare stuckit ut lite extra i anfallsväg. Alexander Ahl Holmström hade en fantastisk vår och har noterats för nio mål framåt. Ändå är det Ashley Mark Coffey som briljerar. Sex assist och tolv pytsar är imponerande siffror och det randiga försvaret behöver hålla honom under uppsikt matchen igenom. Coffey gjorde bland annat ett av de två målen i senaste matchen mot J-Södra.

Laget tvingas undvara Felix Michel som är avstängd.

Landskrona BoIS reste med buss mot Eskilstuna under fredagsförmiddagen. Matchen senast var ett stort steg framåt och förhoppningen är givetvis att avsluta med ytterligare en solid prestation.

Jacob Blixt skadade sig mot Vasalund och vilar i helgen, likaså Passi Prudence pga sjukdom, Robin Hofsö pga skada och Hampus Ferhm som endast gjort ett träningspass sedan hans comeback. I andra änden är Philip Andersson och Viktor Ekblom åter tillgängliga och följer båda med upp till Södermanland.

Sista matchen för säsongen och Landskrona BoIS har möjlighet att nå sin bästa tabellplacering på över 15 år. En skaplig bedrift för den hemvävda, semiprofessionella nykomlingen som dessutom var rejält nederlagstippade inför säsongen.

Vi hoppas så klart att laget får avsluta i dur, det har man verkligen förtjänat, och både Billy och Max ges möjlighet att uttrycka sina känslor inför den sista omgången.

Billy

Om att spela sista matchen

Vi vill ta vara på sista matchen, sedan dröjer det ett tag till nästa möjlighet. Extra roligt att ha något att spela för, även fast vi har några enstaka promilles chans på kvalplatsen och vi önskar avsluta med en positiv prestation. Det var många år sedan BoIS befann sig på den här nivån och med tanke på satsningen vi gjort tycker jag att killarna gjort en stor insats.

Om säsongen i sin helhet

Vi uppnådde vårt mål ganska tidigt, att spela elitfotboll 2022, vilket skänkte lugn och trygghet. Väldigt viktigt för oss. Vi kommer sluta topp 3-7 och det resultatet är vi väldigt nöjda med. Däremot är det klart att efter den fantastiska våren hade vi hoppats på mer. Andra halvan är mer ojämn, både prestation- och resultatmässigt, men vi har samlat på oss många lärdomar från hösten. Vi önskar uppnå samma nivå som under första halvan under hela nästa säsong och för att lyckas med det kommer det krävas färre skador och starkare spelare.

Många spelare har utvecklats enormt under året vilket jag är ruskigt glad och tacksam för.

Max

Om att spela sista matchen

Vi spelar för den bästa placeringen sedan vi trillade ur Allsvenskan 2005. BoIS bästa placering på 16 år vilket är motivation nog i en sådan här match. Så klart vill vi avsluta med flaggan i topp och få med oss en positiv känsla in i nästa år.

Om säsongen i sin helhet

Väldigt mycket positivt men det är klart att vi gärna hade velat ha en av de tre första platserna. Nu ser det mörkt ut att knipa tredjeplatsen, men hade vi inför säsongen försått att vi haft en teoretisk chans på kvalplats inför sista omgången hade vi varit väldigt lyckliga.

Många spelare har tagit stora steg och vi har utvecklats både individuellt och som lag. Sammantaget en mycket bra säsong som gett oss många nyttiga lärdomar – speciellt vad vi måste bli bättre på.

Sista matchen med digitala biljetter i dess nuvarande form. Vi slår på stort och lottar ut en signerad Philip Andersson-tröja, från försäsongen. Swisha 25:- digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen.

Truppen:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Andreas Murbeck, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom, Alec Brandt Erlandsson, Camil Jebara, Allen Smajic

Matchen startar 15:00 och sänds i vanlig ordning på Discovery+