Landskrona BoIS avslutade säsongen med förlust i bortamötet mot AFC Eskilstuna. Hemmalaget vann med 1-0, ett mål som gjordes relativt tidigt i första halvlek.

Resultatet innebar att BoIS halkade ner en placering och efter 30 omgångar slutade laget sexa i tabellen. Ett fantastiskt resultat för nykomlingen, det är otvivelaktigt, men samtidigt hade vi så klart gärna knipit ytterligare några placeringar.

Skånelaget hade ingen munter inledning på matchen. AFC pressade högt och denna manöver gjorde att BoIS blev stressade i uppspelsfasen. Eskilstuna kunde därmed etablera sitt spel på gästernas planhalva.

I matchminut 13 skulle utdelningen också komma. Ett fint anfall med inlägg snett inåt bakåt från vänsterkanten som AFC:s särskilde målskytt, Ashley Coffey, mötte på ett tillslag. Avslutet var distinkt och gick in i trakterna av Svante Hildemans vänstra stolpe.

Målet gjorde att Landskrona ryckte upp sig ordentligt. Laget lyfte upp sitt spel, kom igenom pressen bättre och kunde därmed också börja bedriva anfallsspel.

Man kom också till en del avslutslägen, främst genom Filip Olsson, men målvakten i AFC lyckades freda egen bur.

Resultatet stod sig halvleken ut.

I andra var det återigen hemmalaget som inledde med störst entusiasm. Redan efter ett par minuter var laget nära att utöka ledningen. Svante Hildeman svarade för en svettig räddning och höll därmed kvar BoIS i matchen.

AFC fortsatte trycka på och efter dryga 20 minuter fick laget ett nytt gyllene tillfälle att spä på ledningen. Denna gång från straffpunkten. Hemmalaget lyckades dock inte förvalta målchansen, avslutet gick i ribban och ut.

Den missade straffen fick BoIS att vakna till liv och under den avslutande delen lyckades laget få igång anfallsspelet ordentligt.

Nicklas Nielsen, som hoppade in, var nära på frispark och även Filip Olsson, fortsatte att hota med sin bössa. Målvakten i AFC var dock på hugget vid samtliga försök och gjorde att BoIS tvingades avslutade säsongen med att gå mållösa.

Matchen slutade alltså 1-0 och det är så klart aldrig roligt att förlora i serieavslutningen. Samtidigt finns det väldigt mycket positivt att ta med sig från debutsäsongen i Superettan. Att placeras på övre halvan är sannerligen imponerande och Landskrona BoIS har väldigt mycket intressant att bygga vidare på.

Avslutningsvis önskar vi rikta ett stort tack till alla som stöttat oss under året. Supporten har varit fantastisk och den tar vi aldrig för given. Nu kraftsamlar vi för att komma tillbaka ännu starkare 2022.   

Häng med då!!