I Landskrona pågår arbetet med att formera truppen inför den kommande säsongen. Nu kan vi glatt låta meddela att klubben kommit överens med Ousmane Diawara. Det nya avtalet löper över tre år.

Anfallaren ansluter från Karlbergs BK i Stockholm där han gjort stor succé denna säsong. 22 målnoteringar på 27 spelade matcher är ett konkret kvitto på att strikern har ett välutvecklat målsinne.

Den vaksamma har säkerligen pejl på att vindsnabbe Diawara testspelat med BoIS, i U21-matchen mot Mjällby i höstas. Han svarade då för en imponerande insats från sin centrala anfallsposition, visade prov på väldigt intressanta egenskaper och lade därmed grunden till det randiga avtal som nu kritats på.

Diawara, som gick till Karlberg från Huddinge inför säsongen, är tänkt att konkurrera just i rollen som central forward men bedömningen är att nyförvärvet också besitter förmågor som innebär att han kan konkurrera på övriga anfallspositioner.

Billy ser stor potential i det senaste tillskottet

En väldigt intressant spelare som började spela organiserad fotboll först vid 15 års ålder. Innehar spetsegenskaper som kompletterar den nuvarande anfallsbesättningen på ett tillfredsställande vis.

Han hälsade på i Landskrona för ett par månader sedan och gjorde då ett väldigt gott intryck, både på och utanför plan. Vi är väldigt glada över att Ousmane spelar i BoIS de kommande åren och ser fram emot att påbörja arbetet.

Varmt välkommen till Skåne och Landskrona, Ousmane!