Kevin Jensen kommer inte att fortsätta i Landskrona BoIS. Den unga förmågan har valt att anta nya uppgifter, i Henrik Rydströms Kalmar FF, och vi önskar honom all lycka i sin nya klubbadress.

Anfallaren har verkligen satt avtryck i vår randiga klubb de senaste säsongerna och Kevin har varit en stor anledning till klubbens framfart – både i division 1 och i Superettan. I år har han varit en bärande offensiv kraft, spelat 29 matcher, och svarat för fem mål och fem assist. Statistik som gjort honom intressant för allsvenska klubbar.

Naturligtvis hade vi hoppats på en förlängning men vi tvingas samtidigt ha förståelse för att spel i Allsvenskan lockar, och inte minst möjligheten att kunna leva på sin fotboll fullt ut.

Billy gläds åt anfallarens framgångar

Kevin har varit väldigt delaktig under de tre år som jag och Max varit tränare. Han har tränat stenhårt sedan dag ett, har förståelse för vad som krävs för att lyckas och det är att lägga ner ett stort engagemang i en bra miljö. Han är verkligen värd möjligheten och är ytterligare ett bevis på att vi har förmåga att utveckla unga spelare.

BoIS stora drivkraft är nu att placera klubben högre upp i näringskedjan. Längre kontrakt kombinerat med en mer attraktiv spelarmiljö är åtgärder som förhoppningsvis innebär att BoIS ses som en naturlig plattform för alla med ambitioner.

Billy Magnusson utvecklar

BoIS vill erbjuda en miljö som lovande spelare finner relevant. I Landskrona ska vi utbilda och utveckla förmågor med förhoppning om att sedan få betalt för arbetet vi investerat i dem. Detta tarvar långsiktighet och att vi bit för bit flyttar fram våra positioner.

Vi har ett idogt, inspirerande arbete framför oss men vi känner samtidigt att klubben redan hittat ett arbetssätt som kommer främja Landskrona BoIS – både sportsligt och ekonomiskt.  

Vi önskar Kevin lycka till i Allsvenskan hoppas få se honom i den randiga tröjan längre fram i karriären.