Även på ledarsidan har det skett förändringar inför den stundande säsongen. Den stora nyheten är att Landskrona BoIS knutit till sig en fysioterapeut som kommer arbeta med klubben på heltid.

Han heter Sebastian Ceder, är 28 år ung och har arbetat med Halmstads BK de senaste säsongerna, både med ungdomsverksamheten och A-laget. Sebastian har där arbetat nära den erkänt skicklige, Simon ”Mr Miyagi” Bakkioui.  

Genom denna resurs professionaliserar vi vår produkt ytterligare. Ambitionen med tillsättningen är att löpande förbereda, behandla och stärka våra spelare. Den fysiska belastningen kommer att öka, med ytterligare träningspass på veckobasis, och att då ha en resurs ”inhouse” som uteslutande fokuserar på BoIS skänker både trygghet och tilltro.  

Till säsongsstarten kommer vi också inreda ett 80 kvm stort eget gym på idrottsplatsen. Att ha Sebastian, som besitter stor kompetens i området, på plats innebär att spelarna tränar på rätt sätt.   

Sebastian utvecklar

Jag kommer arbeta både som fystränare och fysioterapeut och det är områden som egentligen överlappar varandra.

Jag har gjort samma uppgifter i Halmstad BK de senaste fyra åren fast på halvtid. Jag gick färdigt min utbildning som fysioterapeut/sjukgymnast nu i januari och gjorde mycket av min praktik i HBK. Parallellt med arbetet i Halmstad har jag drivit en idrottssatsning på en specialistklinik som heter Capio Movement.

Simon (Bakkioui) tog mig tidigt under sina vingar och den utbildningen har varit oerhört nyttig för min del. Det har varit en tuff men rättvis skola och tanken är att implementera och utveckla det tänket här i Landskrona BoIS.

Jag kommer ställa krav, bygga en stark relation med spelarna och få dem att göra uppgifterna som krävs för att stå förberedda till matcherna.

Det känns svinbra och jag är väldigt taggad på att få komma igång.

Jonny Karlsson

Även Jonny Karlsson kommer att få nya huvudsakliga uppgifter då han hoppat på rollen som team-leader. Jonny har framöver ett ansvar för killarna utanför träningsplanen. Vi har många nya ansikten som nu flyttar till vår fina stad och Jonny kommer bland annat att hjälpa dem göra sig hemmastadda.  

Vidare har han ett helhetsansvar för allt praktiskt som tillkommer runt bortamatcherna. Jonny är en viktig resurs med stort hjärta som också skapar god stämning i våra lokaler. Med sin bakgrund inom fysdelen kommer han också kunna assistera Sebastian med de delarna.  

Träningsupplägg

Även träningstiderna förändras under 2022. Den ordinarie träningen kommer starta 15:00 och dessutom lyfts två individuella träningspass in på förmiddagarna.

Tack

Vi vill också skicka ett stort tack till Tomas Mårtensson och Marcus Nilsson som inte kommer fortsätta i sina roller framöver. Deras arbete har varit väldigt uppskattat uppe på Landskrona IP.