Under söndagskvällen lottades Svenska Cupens kommande gruppspel. Landskrona BoIS kommer ställas mot två lag från Allsvenskan, i form av IFK Göteborg och Mjällby AIF, samt ett från division 1, nämligen nyligen degraderade Akropolis IF.

Den vaksamma har pejl på att både Akropolis och Mjällby tillhörde samma grupp som BoIS under denna årsupplaga av cupen. Göteborg ersätter dock Östersund och rent avståndsmässigt är det behagliga resor, vilket gläder då BoIS möter både Göteborg och Mjällby på bortaplan.

BoIS, som vann cupen 1972, spelar första matchen helgen 19-20 februari och sedan är det full låda i ytterligare två helger. Gruppvinnaren tar sig vidare till kvartsfinal.

Vi inleder med bortamatch mot Göteborg, därefter reser vi till Listerlandet och Mjällby för att sedan avsluta hemma mot Akropolis.

Att vi 2022 firar 50 år sedan Landskrona BoIS största framgång är något som kommer synas just i Svenska Cupen.

Billy är tillfreds med lottningen

Inga lag som vi planerat träningsmatcher detta år och så klart speciellt att två av tre lag är samma som i årets grupp. Vi möter ingen Superettan-konkurrent och att få två tävlingsmatcher mot allsvenskt motstånd är både nyttigt och lärorikt.

Blåvitt är en av de största klubbarna i Sverige så det blir en inspirerande uppgift. Mjällby är alltid en klassisk match och Akropolis har vi god kännedom om så det är tre fina matcher vi ser fram emot att sätta klorna i.

Rent praktiskt är det två lagom långa resor som inte kräver övernattningar vilket också är positivt.

50 år sedan BoIS vann klubbens största pokal och det är klart att vi gärna vill leva upp till den triumfen genom att göra tre starka prestationer. Kul med jubileum och det hade varit både häftigt och värdigt att lyckas gå vidare ur gruppen, så klart.