Ytterligare förändringar kommer att ske i ledarstaben inför 2022. Klubben har nämligen säkrat upp Thomas Kozma som ny målvaktstränare för herrlaget. Thomas har haft samma roll i Trelleborgs FF de senaste två säsongerna.

Dessförinnan har han varit verksam i både Hittarps IK och Eskilsminne IF och då framför allt i Eskilsminne. Där var han bland annat med under perioden då laget från Harlyckan spelade i samma division som Landskrona BoIS.

Som aktiv har Thomas ett intressant förflutet. Född och uppvuxen i Stockholm, fostrad i både BP och AIK, men själva seniorfotbollen tog fart i division 2-laget, Växjö Norra.

Därefter har han kombinerat fotboll med studier i både USA och Australien. En fotbollsnomad som ofta haft själva äventyret högst upp på prioriteringslistan. Den aktiva karriären fick ett abrupt slut 2008 då multipla knäskador satte stopp för fortsatt spel.

Därefter har det varit rollen som målvaktstränare som Thomas ägnat sitt fotbollsfokus på. Själv är han taggad till tänderna på det nya uppdraget.

Otroligt spännande att få vara med på denna BoIS-resa. Klubben har gjort väldigt mycket rätt de senaste åren och att nu ges möjlighet att bli en del av organisationen känns verkligen fantastiskt.

Om sig själv som målvaktstränare

Jag är väldigt öppen och försöker få målvakterna att deltaga så mycket som möjligt i processen. Tror på att vi har saker att lära varandra och att vi tillsammans får en större utväxling, istället för att jag ska stå och peka med hela handen. Delaktighet och öppenhet är nyckelorden i mitt ledarskap.

Relationen till BoIS

I egenskap av tränare har jag mött BoIS ett gäng gånger och alltid fått ett bra bemötande av både klubb och ledare. Bara positiva upplevelser av BoIS, sedan att man åkt på däng några gånger och vunnit någon gång men så är det ju.

Det är dessutom väldigt inspirerande med en publik som faktiskt bryr sig genuint om sin förening. Sådana är alltid roligt att både komma till och ha med sig i ryggen så det ser jag väldigt mycket fram emot.

Känslan efter samtalen med Billy och Max.

Bara positivt och det är två killar som det verkligen lyser om när de pratar fotboll och Landskrona BoIS. Då blir man ju själv smittad och att få arbeta med dessa två, tillsammans med övriga ledare, ska bli både utvecklande och stimulerande.   

Tillsättningen innebär att Ignacio Sanchez inte kommer fortsätta i Landskrona BoIS. Lagets nya träningstider omöjliggör en fortsättning för den uppskattade målvaktstränaren.  

”Nacho” har verkligen gjort ett starkt avtryck i rollen och att vi nu går skilda vägar känns lite vemodigt. Vi vill tacka honom för insatserna i Landskrona BoIS och önska honom stort lycka till med kommande uppdrag.

Även Thomas har ett civilt arbete parallellt med BoIS-uppdraget men i hans fall finns en större flexibilitet som ger honom möjlighet att befinna sig på Landskrona IP tidigare på eftermiddagarna.

Billy Magnusson om Kozmas intåg i klubben

Thomas har varit med i gamet i många år, både i Eskilsminne och nere i Trelleborg, där han har bara fått goda vitsord. När vi nu ska träna både mer och tidigare vill vi att även målvakterna ska ha sin målvaktstränare på plats i större utsträckning.

Nacho har haft svårt att komma loss mer utifrån sitt jobb som lärare i Helsingborg. Därigenom har vi sonderat terrängen och givet att Kozmas avtal med TFF gick ut valde vi att undersöka läget ytterligare.

Det visade sig att allt passade bra, dels utifrån hans roll och vad vi kunde erbjuda, dels utifrån att vi klickade så bra i våra samtal sinsemellan. En riktigt bra kille som verkligen brinner för målvaktsrollen.

Att Nacho lämnar

Nacho har varit här i nästan tio år, blev uppflyttad till A-laget 2015 och har gjort ett väldigt bra jobb. Samtidigt är han införstådd i att vi behöver högre närvaro och detta var omöjligt att kombinera med det civila jobbet så beslutet föll sig naturligt. Jag vill verkligen passa på att tacka honom för gärningen i Landskrona BoIS.

Landskrona BoIS herrar har nu uppehåll och träningen drar igång igen den 10 januari. Då är också Thomas Kozma på plats.