I Herrarnas lokaler fortsätter förändringens vindar att blåsa och nu har laget gjort klart med säsongens femte nyförvärv. Denna gång hälsar vi Albin Linnér, senast i AFC Eskilstuna, varmt välkommen till Landskrona. Nyförvärvet anländer på fri transfer och parterna är överens om ett treårsavtal.

Albin har fått sin utbildning i Djursholm och AIK. På seniornivå har han hunnit med att representera BP, både i division 1 och Superettan, samt Vasalund. Inför säsongen gick alltså flyttlasset till Eskilstuna och i AFC spelade ytterspringaren 25 matcher, varav nio från start. Ett mål och två assist hanns med under speltiden.

Nu är det BoIS som gäller och vi hälsar honom varmt välkommen till våra sydliga breddgrader. Albin är född 1999 och kommer primärt att konkurrera ute på högerkanten. Löpviljan, snabbheten och kraften är egenskaper som väl kännetecknar nyförvärvet.

Billy Magnusson om Albins ankomst.

En spelare vi ser stor potential i och som dessutom passar väldigt väl in i vår strategi. Albin är fostrad i AIK:s akademi och har sin unga ålder till trots redan samlat på sig mängder med erfarenhet på elitnivå.

Han är en intressant spelartyp, vi ser honom i första hand som ytterback och tror att hans egenskaper passar perfekt in i vårt spelsätt. Duktig rättvänd, explosiv och skicklig med boll. Dessutom väldigt kraftfull så där är många paramaterar som passar in i vårt arbetssätt.

När vi väl träffades fick vi också en bra känsla för varandra och det fanns önskemål från bägge parter att inleda ett samarbeta. Albin ser en möjlighet att ta ytterligare kliv i vår miljö och är hungrig på att påbörja säsongen.

Att avtalet är skrivet över tre år skänker också ett lugn, både för oss och för Albin.

Vi hälsar Albin varmt välkommen till Landskrona BoIS och önskar honom stort lycka till i den randiga tröjan.