Landskrona BoIS har kommit överens med Nikola Ladan om ett tvåårsavtal. Ladan flyttar därmed från GAIS i Göteborg, där han befunnit sig de senaste två säsongerna, till Skåne och Landskrona.

Mittfältaren, som är uppvuxen på Hisingen i Göteborg, är född 1993 och har tillhört elitfotbollen de senaste fem åren. Innan GAIS var han en viktig kugge i Degerfors som på den tiden tillhörde Superettan.

Nu är det alltså Landskrona BoIS som gäller och i Nikola får randigt en central, sittande mittfältare med bra teknik, fin passningsfot och god blick för spelet.

BoIS får också en naturlig pådrivare som gärna är med och leder laget. Eftertraktade egenskaper som säkerligen kommer hjälpa Landskrona under säsongen.

I Degerfors spelade Ladan tillsammans med Rasmus Alm, som också spelat en viss roll i beslutet. Mer om det i annat inslag.

MIttfältaren är lagets sjätte nyförvärv inför säsongen och att Billy Magnusson gillar den senaste rekryteringen kan vi lugnt konstatera.

Nikola fick jag upp ögonen för redan 2015 då han spelade i Qviding.  Jag uppskattar hans spelsätt. Han har haft en karriär präglad av både höga toppar och djupa dalar. I Degerfors hade han några riktigt fina år och spelade bland annat med Rasmus Alm. Där gjorde han det väldigt bra.

Inför 2020 valde han att fortsätta i GAIS, där han spenderat de två senaste säsongerna. Inte fått ut sin maxkapacitet i den miljön men han är en spelartyp som passar oss väldigt bra.

Framför allt en personlighet som kommer passa vår grupp alldeles utmärkt. Han ska driva laget framåt, både på och utanför plan. En ledargestalt som vi är väldigt glada över att få in.

Vi hälsar Nikola varmt välkommen till Landskrona BoIS och önskar honom stort lycka till i den randiga matchtröjan.