Under lördagseftermiddagen är det dags för säsongens inledande träningsmatch. Avspark 13:00 på Landskrona IP och för motståndet svarar danska FC Helsingør.

BoIS har varit igång i två veckor och trots att försäsongen fortfarande är i sin linda är det nu endast 30 dagar kvar till tävlingsmatcherna. Innan laget reser mot Göteborg för den första grusspelsmatchen i Svenska Cupen ska fyra träningskamper genomföras, med start i morgon lördag.

FC Helsingør utgör ett kvalificerat motstånd. Laget är serieledare i Danmarks motsvarighet till Superettan, två poäng framför tvåan Hvidovre. Danmark spelar som bekant höst/vår och har för tillfället vinteruppehåll.

På 18 spelade matcher har FCH endast förlorat en så det är ett svårslaget gäng som tar färjan över Öresund under lördagen.

Framåt har Tonni Adamsen imponerat med åtta mål. Laget har också gjort klart flest mål i serien så det blir en inspirerande offensiv nöt att knäcka för BoIS-försvaret. Däremot har Sebastian Czajkowski, som gjorde nio mål under hösten, valt att avsluta sin karriär så det är ett hål danskarna behöver fylla.

I randigt har det som bekant ömsats en del skinn inför 2022. Två händer spelare har lämnat och på pluskontot har nästan lika många anlänt. För BoIS-publiken finns det således all anledning att besöka IP denna eftermiddag. Att lära känna nyförvärven, säga hej på gamla bekantskaper samt önska tränarstaben lycka till är alltid en lika trevlig som uppskattad ritual.

Till matchen saknas Alec Brandt Erlandsson, Oscar Petersson, Viktor Ekblom samt Alexander Tkacz som antingen är skadade eller sjuka.

Övriga är tillgängliga för spel och samtliga spelare kommer att ges speltid.  

Ha i åtanke att samtliga medlemmar i Landskrona BoIS hälsas varmt välkomna innanför staketet. Vi bjuder på kaffe även denna lördag och har också en kiosk igång för den som önskar komplettera.

Icke-medlemmar är också hjärtligt välkomna till IP men då utanför staketet.

Vill du bli medlem? Klicka då vidare på länken.

https://landskronabois.se/arskortskampanj-2022/

Vi har också folk på plats i morgon för den som önskar hjälp med medlemskapet.

Varmt välkomna till Landskrona IP och säsongen 2022