Försäsongen trummar på och imorgon lördag är det dags för säsongens andra träningsmatch. Även helgens kamp utspelas på Landskrona IP och denna gång gästas vi av IFK Malmö. Avspark 13:00 på konstgräset.

BoIS är inne på tredje träningsveckan och förberedelserna inför cuppremiären, mot IFK Göteborg den 20 februari, pågår för fullt. En träningsmatch har redan genomförts och trots att resultatet, förlust 3-2, inte var så muntert fanns det ändå mycket i prestationen som var av positiv karaktär.

Inte minst de två målen, av Erik Pärsson och Linus Olsson, men också andra delar av spelet. Det ältas principer och med tanke på att delar av lagbygget består av nya spelare såg det förvånansvärt samspelt ut redan i premiären.

Nu hoppas vi att man kan bygga vidare på insatsen och att laget fortsätter ta nyttiga kliv inför tävlingsmatcherna om en knapp månad.

På andra sidan mittlinjen står ett anrikt motstånd. IFK Malmö har en gedigen historik och sådana klubbar bemöter vi alltid med respekt. I modern tid har klubben förvisso tvingats leva i skuggan av sin ljusblåa elefant till granne, men samtidigt tas det nu steg i rätt riktning.

Under förra säsongen lyckades Kanariefåglarna, med BoIS-profilen Per Harrysson vid rodret, klara sig kvar i division 1 och man gör nu sin andra säsong i landets tredje högsta serie. Harrysson är förvisso inte längre kvar som huvudtränare, ny är Firat Sahan, men det finns fortfarande gott om BoIS-kopplingar. En hel drös av di gule spelarna har tidigare haft Landskrona IP som hemmaplan.

Detta är IFK:s första match för säsongen.  

Även i BoIS-laget finns det spelare med förflutet i IFK Malmö. Inte minst Emil Jönsson och Viktor Ekblom som var utlånad till klubben under delar av fjolårssäsongen.

Randigt kommer fortsätta att lufta stora delar av truppen även i denna match. Spelarna tränar på hårt med hög belastning och att äventyra den fysiska statusen så här tidigt tjänar ingenting till.

Alexander Tkacz är tillbaka efter sjukdom och från U19 ansluter Jazz Johansen.

På frånvarolistan återfinns Alec Brandt Erlandsson, Oscar Petersson, Viktor Ekblom och William Ondrejka. Övriga är tillgängliga för spel.

Avspark 13:00 och det är fri entré för alla till matchen. Det ska blåsa en hel del under lördagen och av den anledningen har vi ingen ordinarie försäljning igång.

Vi hälsar er alla välkomna till IP i morgon!

Missa inte vår årskortskampanj som löper på för fullt. Årskort från 500 kronor!! Länk: