Inför ett par hundra på Landskrona IP lyckades BoIS ro hem sin första seger under 2022. Matchen slutade 3-0 till ränderna efter två mål av Linus Olsson och ett av Ousmane Diawara.

Hemmalaget rivstartade verkligen matchen och efter knappa tio minuters spel stod det 2-0 på den ambulerande resultattavlan.  Den första nickskarvade Linus läckert in på hörna, slagen av Nikola Ladan och den andra rakade han in i öppet mål efter fint förarbete av Erik Pärsson.

Linus Olsson har därmed fått en kanonstart på säsongen med tre mål på två halvlekar.

Efter kanonstarten avtog BoIS-pressen en aning, utan att för den saken skull bedarra helt. Hemmalaget hade ett kompakt spelövertag matchen igenom och IFK Malmö tvingades mestadels ägna sig åt försvarsspel.

Landskrona hade också bud på ytterligare mål i första halvlek men lyckades inte få hål på målvakten fler gånger innan pausvilan.

I andra uppträdde ett helt nytt BoIS-lag, så när som på Camil Jebara som spelade hela matchen. Att många nya ansiktet hottades in i hetluften spelade mindre roll av matchens innehåll att döma. Hemmalaget etaberlade spelet på Malmös planhalva och pulserade frekvent fram mot nya målchanser.

Skäprna var inte hundraprocentig men ytterligare ett mål fick BoIS-publiken i alla fall åtnjuta denna blåsiga eftermiddag. Filip Ottosson frispelade Ousmane Diawara som inte gjorde något misstag vid den efterföljande pretationen. Först sidledsförflyttade han bollen förbi sin närmsta bevakare och därefter lyckades han överlista IFK Malmö-målvakten med ett avslut som bytte bollbana via ett bortaben.

Diawaras första mål i BoIS-tröjan var därmed ett faktum och vi gratulerar honom till premiärpytsen.

Efter 3-0-målet fortsatte BoIS att piska på, men några fler mål blev det inte denna lördag. IFK Malmö hade sin bästa målchans precis i slutet av matchen men Svante Hildeman gjorde en svettig parad och säkerställde därmed att hemmalaget fick hålla sin första nolla denna säsong.

En bra genomkörare och en rättvis seger. Mycket som var positivt och BoIS lämnar således en framgångsrik vecka bakom sig. Vi tackar även IFK Malmö för en välspelad drabbning.

Två träningsmatcher återstår innan den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Härnäst väntar bortamatch då laget tar sig till andra sidan Öresund för match mot B93 från Köpenhamn.

Mer om den matchen senare i veckan.