Till helgen spelas den tredje försäsongsmatchen och för första gången i år reser BoIS över den skånska gränsen. Denna gång går trippen till Köpenhamn, nämligen Svanemöllens idrottsanläggning, där anrika B93 väntar.

Avspark 13:15 på lördag.

B93 spelar i den danska tredjeligan och efter 17 spelade omgångar innehar laget tabellens tredjeplats. För tillfället har laget uppehåll och deras serie, som spelas vår/sommar, återupptas i början på mars.

Laget är ingen ny bekantskap för Landskrona BoIS. Så sent som i somras möttes vi i en träningsmatch, den gången hemma på IP. Då slutade bataljen 1-1, båda målen gjordes i första halvlek och Oscar Petersson var den som registrerades i det randiga målprotokollet.

Gästernas mål svarade Jeppe Erenbjerg för och den egna produkten, som nyligen skrev på ett nytt längre avtal med moderklubben, är en kreativ spelare som måste hållas under uppsikt.

Den stora anledningen till den goda relationen klubbarna emellan är att Max Mölder och B93:s huvudtränare, Thomas Nörgaard, ingick i samma tränarstab för danska Lyngby BK under 2018.

B93 gjorde faktiskt ett nedslag på den skånska sidan av Öresund under förra helgen. Där spelare laget 2-2 mot Trelleborgs FF. Trots tidigt tvåmålsunderläge lyckades danskarna, med anor från 1894, både reducera och kvittera innan matchen avslutades.

Det blir med andra ord en ny tuff uppgift som väntar, vilket vi är glada över, och vi ser fram emot matchen.

För BoIS fortsätter förberedelserna inför gruppspelet i Svenska Cupen. Två matcher återstår innan laget reser till Göteborg och det börjar bli dags att spela ihop en potentiell startelva. Flertalet spelare kommer säkerligen att förses med speltid men lika många byten kommer inte att genomföras i halvtid likt tidigare träningsmatcher.

Följande spelare saknas i bussen till Köpenhamn: Oscar Petersson, Jacob Blixt och Andreas Murbeck.

Vi hade en förhoppning om att kunna livesända matchen men dessvärre finns det inget Wi-Fi på Svanemöllen, och ingen tillgång till kabel, vilket gör det omöjligt att förverkliga den ambitionen. Vi kommer däremot filma matchen och lägga upp den i sin helhet på medlemssidan för den som önskar se den i efterhand.

Dessutom klipper vi ihop ett litet paket med höjdpunkter för den som bara vill frossa i det bästa (och kanske sämsta) från matchen.

Avspark 13:15.