Landskrona BoIS och IK Sirius har kommit överens om en övergång för Andreas Murbeck. Mittbacken är därmed den tredje BoIS-spelaren som lämnar för den allsvenska Uppsala-klubben på ett drygt år.  

Andreas gjorde en säsong i den randiga tröjan och var helt klart en bärande spelare i de defensiva leden. Totalt blev det 25 matcher för BoIS i Superettan men nu är det alltså Allsvenskan som gäller och vi önskar honom lycka till i den nya klubbadressen.  

Murbeck svarade för genomsolida insatser säsongen igenom och var oerhört seriös med sin fotbollssatsning. En inställning som nu alltså bär allsvensk frukt och vi är glada över att hans professionella förhållningssätt smittat av sig på övriga i truppen, inte minst de yngre förmågorna.  

Billy Magnusson om övergången  

Andreas har haft en fin utveckling sen han anslöt till BoIS inför förra säsongen. För vår del hade han gärna fått vara klar ännu längre men nu blev det så här. Vi har dragit nytta av varandra, han varit väldigt professionell och också varit en fin förebild för våra yngre spelare.  

Vi tackar för tiden som varit, önskar honom lycka till i IK Sirius och konstaterar att vi verkar ha en god förmåga när det kommer till att fostra bra fotbollsspelare.  

Andreas är varmt välkommen tillbaka till Landskrona BoIS i framtiden.