Landskrona BoIS hade ingen munter eftermiddag i danska Köpenhamn. På ett blåsigt Svanemöllen, beläget strax norr om huvudstadens centrala delar, var B.93 det spänstigare laget och vann till sist rättvist med 3-1.

Randigt kom inte upp i normal standard, inte minst inledningsvis, och B.93 tilläts att roffa åt sig matchbilden redan från start. Det var också då som danskarna lade grunden till segern.

Redan efter några minuter tog laget nämligen ledningen. Ett skott utifrån som Svante Hildeman i mål felbedömde.

Tyvärr blev det tidiga målet ingen väckarklocka för BoIS utan hemmalaget fortsatte att trumma på med hög intensitet. Efter kvarten spelad stod det 2-0 på resultattavlan, denna gång från straffpunkten. En allt annat än önskvärd inledning och tränarparet var inte särskilt belåtna med sina mannar.

Med 20 minuter kvar att spela av den inledande akten gaskade Landskrona upp sig och fick därigenom alltmer att säga till om. Reduceringen skulle heller inte låta vänta på sig. Ett fint anfall med kombinationsspel Melker Heier och Linus Olsson. Därefter ut till Alexander Tkacz på vänsterkanten som hittade in till Robin Dzabic i straffområdet. Anfallaren rakade bollen vidare i mål och gav därmed BoIS kontakt igen.

Vi på plats anade visst ett övertagande av matchbild, BoIS såg plötsligt betydligt bättre ut. Laget vaskade också fram ett gäng chanser, oftast var målskytten Dzabic inblandad, men målvakten i B.93 var vaksam och lyckades freda målet.

Istället för utjämnat resultat skulle B.93 återigen utöka sin ledning. Slarvigt försvarsspel av BoIS ledde till en snabb dansk omställning och mål. Kostsamt.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var en rätt jämn historia. Båda lagen gjorde en del byten vilket också påverkade handlingen. Det skapades inte lika många målchanser men BoIS höll sig framme vid ett par tillfällen. Allra närmast var Camil Jebara, efter fint förarbete och inlägg av Erik Pärsson, men ytteranfallaren missade bollen precis och målchansen rann ut i Öresund. Synd.

Det gjordes inga fler mål och matchen slutade 3-1 till B.93. Ett rättvist resultat och BoIS reste hem till Skåne med en del nyttiga insikter.

Nu återstår det ytterligare en träningsmatch innan vi går in i Svenska Cupen. Den matchen spelas hemma i Landskrona och för motståndet svarar Trelleborgs FF. Matchen spelas nästa lördag, avspark 13:00.

En spännande bra värdemätare inför IFK Göteborg den 20 februari.

Avslutningsvis vill vi tacka alla er som tog sig till Köpenhamn, alltid lika uppskattat med randig närvaro.