Landskrona BoIS spelade en mållös match i genrepet mot Trelleborgs FF. Den stora publiken på IP bevittnade en jämn, rätt händelsefattig historia i iskylan. BoIS och TFF turades om med att föra spelet men det var hemmalaget som skapade mest och bäst.

I första halvlek var Viktor Wihlstrand nära på hörna, men nicken gick utanför målet. Ytteranfallaren Robin Dzabic hade ett bra skottläge men även det avslutet, som länge såg bra ut, smet utanför stolpen. Likaså Melker Heier, efter fint kombinationsspel mellan Erik Pärsson och Linus Olsson. Även mittfältarens avslut, strax utanför straffområdet, gick utanför målställningen.

Gästerna valde att pressa högt och försökte sedan omvandla en potentiell bollvinst till målchans. En strategi som inte genererade särskilt många heta målchanser, speciellt i första halvlek.

I anfallsväg hade BoIS utmaningar med att luckra upp den höga pressen men när laget väl lyckades så uppstod fina ytor att operera i. Första 45 präglades av mycket kamp och duellspel mellan två lag som ville mycket men som också svarade för en del tekniska misstag.

Mållöst i halvtid.

Efter halvtidsvilan hittade randigt rätt nästan omgående. Hemmalaget var också oerhört nära att ta ledningen nästan direkt efter paus. Återigen var Viktor Wihlstrand högst på hörna. Denna gång gick avslutet på mål men tyvärr skulle en TFF-spelare stå positionerad på mållinjen och agerade därmed räddande Söderslätt-ängel. Tyvärr!

Efter 60 minuter gjorde hemmalaget hela nio byten. Den nya startelvan var tämligen omgående nära att ge BoIS ledningen. Ousmane Diawara vann en nickduell som Viktor Ekblom snappade upp. Anfallaren transporterade bollen vidare till en framrusande Camil Jebara. Ytteranfallaren valde i sin tur att ta emot bollen och sedan gå på avslut, vilket innebar att han hamnade i lite sämre vinkel. Målvakten kunde därmed avstyra försöket och kanske att Jebara skulle avslutat på ett.

Bortalaget tog över handlingen en aning i slutet av matchen. Det var också under denna period som TFF skapade sina bästa målchanser. Först vann laget boll på BoIS planhalva och kom till en snabb omställning, men Johan Rapp visade prov på iskyla och lyckades således avfärda två mot en-försöket.

Med bara enstaka minuter kvar kom Trelleborg till ett bra distansavslut. Skottet fick en otäck bollbana men Amr Kaddoura i mål var vaksam och kunde rädda bollen till en resultatlös hörna.

Matchen slutade 0-0 och jämfört med matchen mot B93 var detta ett fall framåt mot ett presumtivt topplag i Superettan.

Billy Magnusson var också belåten med mycket

– Utifrån att vi har mycket nytt var det ett bevis på att vi är rätt så långt komna redan. Sen har vi grejer kvar att jobba på.

Matchen var också genrepet inför första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Nästa söndag reser BoIS till Göteborg för match mot IFK Göteborg. En häftig utmaning som vi ser fram emot med stor tillförsikt.

Även Billy är taggad på att dra igång tävlingsmatchandet.

– Vi spelar alla matcher för att göra en bra prestation. Sen vill vi givetvis vinna också, det är en klassiker.

Vi vill också rikta vår tacksamhet till alla på plats denna lördag.