På lördag är det äntligen dags för våra damer att spela match igen. Laget har inlett säsongen med en rejäl portion otur då de två första träningskamperna ställts in/flyttats fram pga dåligt väder och sjukdom.

Men till helgen ska premiären genomföras och matchen spelas hemma på Landskrona IP. För motståndet svarar Kvarnby IK från Malmö. Avspark 11:00.

Kvarnby tillhör division 3 till vardags och under fjolåret slutade laget åtta i tabellen. Även KIK har haft bekymmer med inställda matcher under 2022 och spelar också sin första träningsmatch till helgen.

På Bäckagården har det skett en del förändringar inför säsongen. Bland annat har fjolårets interna skytteligavinnare, Alexandra Weihs lämnat. Sju mål på 14 matcher är bra målfabrikation i ett lag som annars hade det kämpigt med målskyttet.

Däremot är Linnea Prytz och Michelle Andersson, som gjorde sex respektive fem baljor, kvar i Kvarnby och kan de fortsätta leverera i målprotokollet ser framtiden ändå hyggligt ljus ut.

Dessutom har det anlänt en del spelare så det blir en tuff nöt för BoIS att knäcka till helgen.

För randigt handlar det framför allt om att börja få matcher i benen. DM närmar sig och naturligtvis är spelarna och ledarna nällade på att nu komma igång. Inte minst med tanke på att många nyförvärv anlänt och det börjar bli dags för gruppen att tillämpa det som pågått på träning i en matchkontext.

Än så länge ingen fara på taket, till premiären återstår det många veckor så tiden är fortfarande på vår sida.

Avspark 11:00 på Landskrona IP och naturligtvis är det fri entré på matchen.

Varmt välkomna förbi!