Landskrona BoIS förlorade den inledande gruppspelsmatchen mot IFK Göteborg. På bortaplan besegrades randigt med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.

Gästande BoIS, för dagen iklädda en skåneinspirerad reservtröja, gjorde en bra insats på Valhalla IP och var också laget som inledde matchen klart bäst. Med stort bollinnehav och bra variation i passningsspelet lyckades gästerna etablera en hel del spel på IFK:s planhalva.

Katt osades ett par, tre gånger men den rätta skärpan i de avgörande momenten saknades. Ofta fastnade både avslut och inlägg på en IFK-försvarare och de potentiella målchanserna avstyrdes därmed utan större bekymmer.

Hemmalaget hade mycket mindre boll men skapade bättre lägen. Efter dryga halvtimmen avslutade Marcus Berg men Amr Kaddoura gjorde en kvalitativ räddning.

Efter en rätt händelsefattig halvlek fick Göteborg ett visst grepp om matchen med bara några minuter kvar att spela. Först gjorde Amr Kaddoura en riktigt svettig dubbelräddning. Tyvärr skulle en hemmaspelare falla strax utanför straffområdet och domaren valde att blåsa frispark. Oscar Wendt gjorde inget misstag på den efterföljande frisparken och gav Göteborg ledningen.

Ett tufft mål mental som det brukar heta.

  1. till IFK i paus.

Tyvärr fortsatte motgångarna i början på andra. Oscar Wilhelmsson spädde på ledningen tämligen omgående. Ett mål som präglades av oflyt då inlägget till målet styrdes olyckligt via ett BoIS-ben.

Ett mål som gjorde uppförsbacken lite väl brant. BoIS vaknade dock till liv och gjorde ett hyggligt försök att ta sig in i matchen igen. Göteborg valde att lägga sig på försvarssida och ströp därför många av de ytor som BoIS gärna opererat i.

Linus Olsson kom till avslut, lika så Robin Dzabic och Ousmane Diawara, men inget av skotten hotade målvakten i Göteborg särskilt nämnvärt.

Matchen slutade 2-0 till IFK Göteborg och att förlora är alltid mög. Däremot fanns det mycket i insatsen som var positivt och dessa moment ämnar vi bygga vidare på.

Redan på tisdag är det match igen, denna gång är det träningsmatch som gäller. Lunds BK gästar IP, avspark 19:00. Nästa helg väntar Mjällby på bortaplan i den andra gruppspelsmatchen av Svenska Cupen. MAIF som spelade 0-0 mot Norrby i sin cuppremiär.

Stort tack till alla BoISare som valde att förlägga stora delar av sin söndag på Valhalla IP. Vi är mycket tacksamma över supporten.

Foto
  • Bildbyrån