Bara två dagar efter premiären i cupen mot Göteborg är det dags för ny match. Denna gång ska vi genomföra en träningsmatch, Landskrona IP agerar skådeplats och för motståndet svarar Lunds BK. Avspark 18:00.

Randigt svarade för en klart duglig insats på Valhalla IP mot IFK Göteborg. Förvisso förlust men spelet satt förvånansvärt bra och det fanns mycket positivt väl värt att bygga vidare på. Vi hoppas självfallet att laget nu fortsätter på den inslagna vägen med en ny gedigen prestation mot LBK.

Lund tillhör division 1 till vardags och i laget finn en hel del BoIS-bekantingar. Inte minst i ledarstaben och då framför allt assisterande, Igor Arsenijevic. Alltid kul att återse gamla ansikten och samtliga är välkomna till IP denna afton. Laget har annars en ny huvudtränare vid namn Jussi Kontinen. Den nya huvudtränaren har ett förflutet som spelare i Hammarby och kommer senast från Östersunds FK, där han var assisterande.

LBK svarade för en klart godkänd fjolårssäsong och slutade sjua i tabellen. Framåt gjorde pålitlige målskytten Filip Bohman tolv baljor på 27 matcher. Anfallaren har dock lämnat Krubban för seriekonkurrenten BK Olympic. Även tvåan i den interna skytteligan, Noah Christoffersson, har valt att lämna Lund. Vem som fyller deras tomrum återstår att se men det dyker alltid upp nya spelare redo att axla manteln.

En annan spelare som lämnat är Jesper Strid. Ytterbacken återfinns numera i Landskrona BoIS och är säkerligen nällad på att göra en bra match mot sin tidigare klubb.

På plussidan har det trillat in en hel del nyförvärv. Bland annat Erik Zetterberg och Jesse Edge, som hämtats från Lindome respektive Berga IK. Ytterligare en handfull spelare har anslutit så det är verkligen en ny upplaga som visar upp sig denna säsong.

De gula från universitetsstaden har hunnit med att spela ett par träningsmatcher. Senast förlorade laget mot Eskilsminne. Helsingborgarna vann med 3-2.  

Landskrona BoIS befinner sig i en intensiv fas av försäsongen där matcher i Svenska Cupen varvas med träningsmatcher. Av de som startade mot IFK Göteborg under söndagen är bara två spelare med i truppen mot LBK. Randigt har förärats med en riktigt bred trupp denna säsong med stor konkurrens på samtliga positioner.

Förhoppningen är att de som spelar under tisdagskvällen upprepar mycket av det vi fick bevittna uppe i Göteborg. Gärna att de sekvenserna också kombineras med lite större hot i anfallsspelet. Efter två mållösa matcher hade det varit skön att börja producera lite framåt.

Truppen kommer också kompletteras med fem spelare från U19-laget. Spelare som visat framfötterna och nu ges möjlighet att visa upp sig även på seniornivå.

Matchen startar 18:00 och det är fri entré som gäller. Varmt välkomna till Landskrona IP!!

Trupp:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Alexander Tkacz, Ousmane Diawara, Jesper Strid, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan, Allen Smajic, William Ondrejka, Isak Sjögren, Elis Brandqvist, Jazz Johansen, Mallek Shraim, Ardi Hajdari.