Våra damer gjorde en imponerande insats i årets första träningsmatch mot Kvarnby. Hemma på IP vann Landskrona med 3-1 efter mål av Emma Törnqvist, Anita Krasniqi och Angelina Pihl.

Hemmalaget inledde trevande men efter tio minuter tog man över handlingen och började också skapa en handfull riktigt kvalitativa målchanser. Förvisso lite ineffektivt men det är förståeligt så här i början på säsongen.

Den första halvan av andra halvlek är fortsatt strukturerad med många bra sekvenser, inte minst i sista tredjedelen. Därefter spelar tröttheten in och Kvarnby avslutar lite bättre. Louise i mål gör ett par riktigt vassa räddningar.

BoIS vinner ändå matchen klart rättvist och att vara igång igen efter det långa uppehållet känns verkligen fantastiskt.

Tränare Richard Persson är belåten med insatsen även fast ringrostigheten lös igenom emellanåt.

Säsongen är igång och vi gör en prestation med bra sekvenser och några mindre bra, som förväntat. Vi fortsätter skapa bra sekvenser och bra spel i sista 1/3 som vi tagit med oss från hösten förra året, dock finns det en otydlighet i golden zone samtidigt som deras målvakt har många bra aktioner genom hela matchen.

Försäsongen tuffar vidare och härnäst väntar bortamatch. BoIS reser till Svalebos konstgräs för match mot Veberöds AIF. Avspark 13:30 på lördag.