Landskrona BoIS besegrade Lund med 3-2 under tisdagskvällen. På ett regnigt IP avgjorde hemmalaget på matchens sista spark, genom Camil Jebara som då gjorde sitt andra mål för aftonen. Emil Jönsson noterades också i målprotokollet.

Detta var en svängig match och BoIS, som gick upp i en 2–0-ledning, fick verkligen kämpa för segern. Inför den väl tilltagna hemmapubliken kontrollerade randigt tillställningen inledningsvis. De två målen var verkligen besläktade och tillkom genom hög press, förlupen boll och avslut på ett strax utanför straffområdet.

Först var det Emil Jönsson som hittade luckan vid bortre stolpen och sedan var det Camil Jebara, från liknande position, som hittade samma nätmaska. Då hade det gått cirka 40 minuter och hemmalaget såg ut att ha en betryggande ledning in i halvtidsvilan.

Samtidigt som publiken gick i skytteltrafik mot kiosken skulle dock gästerna lyckas få in en reducering. Detta efter lite tafatt försvarsspel av ett osynkat BoIS. Onödigt.

I den andra halvleken tilltog regnet och IP uppträde närmast ogästvänligt. Detta valde dock Lunds BK att förneka och en bit in på den avslutande akten kom också kvitteringen. Målet föranledes av ett bolltapp på mittplan.

Hemmalaget avslutade matchen med en ung startelva, många spelare från U19-laget fick chansen att visa upp sig och samtliga spelare gjorde det med stor entusiasm. I avslutningen var BoIS nära att rinna igenom vid flertalet tillfällen och till sist skulle laget få dit den avgörande bollen.

Först svarade Emil Jönsson, som var frejdig matchen igenom, för en väldigt grann individuell prestation när han frispelade Camil Jebara. Målvakten i Lund lyckades dock rädda avslutet ut till hörna. På den efterföljande fasta situationen, slagen av Nikola Ladan, revanscherade sig Camil Jebara genom att stöta in bollen och därmed ge hemmalaget segern. Domaren blåste nämligen av matchen direkt därefter och BoIS vann den blöta tillställningen med 3-2.

Att vinna matcher är alltid glädjande och att dessutom få till anfallsspelet, efter två mållösa kamper, är lite extra skönt.

BoIS gnuggar nu vidare och förberedelserna inför helgens match mot Mjällby har påbörjats. Mer om det senare i veckan.

Stort tack till alla som trotsade vädret, vi är mycket tacksamma över supporten.