I morgon är det dags för den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Denna gång reser Landskrona BoIS till Hällevik för match mot Mjällby AIF. Avspark 13:00 på Strandvallens konstgräs.

Allsvenska MAIF inledde med att spela 0-0 mot Norrby IF. En liten missräkning för Blekinge-laget som självfallet önskar nå slutspelet. Resultatet innebär att både BoIS och Mjällby behöver vinna matchen för att ha chans på avancemang i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Ett scenario som bådar för offensiv fotboll.

Mjällby gjorde en stark fjolårssäsong i Allsvenskan och slutade nia i tabellen. En imponerande bedrift för en, med Allsvenska mått mätt, klubb med mindre resurser jämfört med många av kombattanterna. Det har dock skett en hel del förändringar i truppen under vintern.

Amin Sarr och Elias Andersson, två spelare som lånades in från MFF och Djurgården, är inte kvar på Strandvallen och har därmed lämnat rätt stora tomrum efter sig. Även målvakten Carljohan Eriksson, som gjorde stor succé förra säsongen, har avslutat sitt MAIF-kapitel och istället påbörjat ett nytt i Skottland.                       

På pluskontot har det också skett en hel del. Nigerianen Silas Nwankwo har anslutit under uppmärksammade former och i dagarna gjorde man klart med mittfältaren Albin Mörfelt, från norska Vålerengen. Den sistnämnde kommer förmodligen inte att spela till helgen.

Framåt hoppas så klart laget på att Jacob Bergström ska fortsätta producera. Fjolårets interna skytteligavinnare (nio mål) är en viktig spelare för Mjällby med sitt fysiska spel kombinerat med näsa för mål.

Landskrona BoIS kommer från en bra prestation mot IFK Göteborg. Förlusten gör att BoIS måste gå för tre poäng om det ska leva i hemmamötet mot Norrby. Samtidigt är det lika viktigt att fortsätta förberedelserna inför premiären i Superettan som snart bara är en månad bort.

Läget i truppen ser fortsatt bra ut. Jacob Blixt, Viktor Ekblom och Oscar Petersson saknas på grund av skador/sjukdom men övriga är tillgängliga för spel. Konkurrenssituationen fortsätter således att vara mycket god.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Allen Smajic.