Försäsongen tuffar vidare för våra damer och till helgen är det dags för ny träningsmatch. På Svalebos konstgräs ställs laget mot Veberöds AIF i en kamp som också är ett genrep inför DM-gruppspelet.

Veberöd tillhör division 3 och blir ytterligare en inspirerande uppgift för våra damer. Laget slutade sexa i tabellen under fjolåret och får anses vara etablerade i trean.

I anfallsväg handlar det nästan uteslutande om Ida Nilsson. Den rutinerade målspottaren gjorde 24 mål på 19 matcher under förra året och att få styr på henne blir en rolig utmaning. Det finns så klart många fler offensiva krafter men att neutralisera Nilsson är ändå en nyckel för BoIS-försvaret.

Även Veberöd har haft en strulig försäsong med tre inställda träningsmatcher. Detta blir deras första för 2022 och kanske att det finns en hel del iver i VAIF-spelarna på lördag.

Efter lite klabb inledningsvis har BoIS nu kommit igång med matchandet. Segern i premiären mot Kvarnby bådade gott och med ytterligare träningar i benen hoppas vi ånyo på en solid prestation.

Att avancera i DM är så klart en av målsättningarna med säsongen. Richard Persson förfogar över en bred trupp och att spelarna förses med speltid är så klart viktigt för fortsatt utveckling.

Matchen på lördag startar 13:30 och vi önskar laget stort lycka till.