Landskrona BoIS spelade 1-1 mot allsvenska Mjällby i Svenska Cupens andra gruppspelsmatch. Efter en trubbig inledande halvlek var det ett helt annat BoIS som kom ut på konstgräset efter paus. Det var också i andra halvlek som gästerna lyckades kvittera, genom Filip Ottosson som rakade in sin egen straffretur.

Resultatet innebär att BoIS inte längre har möjlighet att avancera till slutspelet. Däremot är andraplatsen fortfarande en reell möjlighet.

Randigt kom inte upp i någon särskilt hög standard inledningsvis. Laget ägde stora delar av bollinnehavet men lyckades inte hota Mjällby särskilt nämnvärt. Anfallsspelet var lite för statiskt och de intentioner som ändå uppenbarades avstyrde hemmalaget utan större bekymmer. Det bästa läget hade Philip Andersson vars frisparksnick gick strax ovanför mål.

Mjällby var lite mer resoluta i deras offensiva försök. De skulle också få utdelning, efter sviterna av en hörna. BoIS lyckades inte rensa iväg bollen, som istället hamnade hos mittbacken Carlos Moro Gracia. Han gjorde inget misstag på avslutet från nära håll. Då hade det gått dryga 20 minuter av matchen och ledningsmålet var inte ologiskt.

Under resten av halvleken försökte gästerna trä igenom ett solitt hemmaförsvar men det gick lite för långsamt, lite för omständligt för att kunna hota hemmalaget som låg tryggt i sina positioner.

Efter halvtidsvilan var det helt andra bullar. Landskrona tryckte upp sina positioner, pressade ett till synes obekvämt Mjällby i deras uppspelsfas och började också våga lite mer i det etablerade spelet. En taktik som föll mycket väl ut och BoIS var det klart bättre laget i andra halvlek.

MAIF kom till några enstaka möjligheter i sitt omställningsspel men Svante Hildeman i mål släppte inte in några fler bollar denna soliga eftermiddag.

BoIS skapade i sin tur en hel del bra lägen innan kvitteringen. Camil Jebara fick till ett bra avslut strax utanför straffområdet men skottet smet strax utanför stolpen. Robin Dzabic var väldigt nära på ett lobbförsök men bollen gick i ribban och ut. Dessutom en rad inlägg och fasta situationer som var nära att resultera i farliga lägen.

Till sist skulle kvitteringen ändå komma. Melker Heier dribblade förbi sin närmaste försvarare i straffområdet som inte hade något annat val än att fälla mittfältaren. Filip Ottosson klev fram, målvakten räddade straffen men hade ingen chans på den efterföljande returen som Ottosson rakade in utan större bryderier.

Ett resultat som alltså stod sig matchen ut.

BoIS har en match kvar av cupen, för motståndet svarar Norrby IF som spelade 1-1 med IFK Göteborg i den andra gruppspelsmatchen. Därmed har de fortsatt möjlighet att avancera.

Den avslutande gruppspelsmatchen spelas på söndag nästa helg, avspark 13:00 på Landskrona IP. Varmt välkomna då.