I morgon söndag stänger vi Svenska Cupen för den här gången. Den tredje och avslutande gruppspelsomgången ska genomföras och vi hälsar Norrby IF välkomna till Landskrona IP. Avspark 13:00.

BoIS har som bekant inte möjlighet att kvalificera sig för slutspelet men chansen att nå en hedrande andraplats är fortfarande en realitet. Morgondagens motståndare kan fortfarande sluta tabelletta men då krävs det att alla resultat går boråsarnas väg.

Norrby har kryssat sina tidigare cup-matcher. 0-0 mot Mjällby och nu senast 1-1 mot IFK Göteborg. Laget kvitterade i slutskedet och gav sig därmed fortfarande chansen att avancera.

Vår seriekollega hade en fjolårssäsong som påminde en hel del om vår egen. Stark vår, sämre höst och till slut en imponerande tabellplacering med tanke på förväntningarna.

Under vinterfönstret har det skett en del förändringar. På minuskontot återfinns exempelvis förra årets succéspelare Dijan Vukojevic som numera spelar i Degerfors. Till det värmländska bruket har också Rasmus Örqvist värvats.

Samtidigt har Norrby plockat in meriterade spelare som Ekin Bulut (Sirius), Anton Wede (Falkenberg) och Perparim Beqaj (Jönköpings Södra).

I Norrby återfinns också tidigare BoIS-spelaren Ivo Pekalski.  

Lagets starka prestationer i cupen, att kryssa mot två allsvenska motstånd är imponerande, är Norrbys tränare, Mak Lind säkerligen tillfreds med.

För Landskrona BoIS är matchen väldigt nyttig för de fortsatta förberedelserna inför seriepremiären. Vi har förvisso inte möjlighet att gå vidare men matchen mot Öster är nu en knapp månad bort och varje match ökar därmed i värde.

Senast gjorde randigt en imponerande andrahalvlek och fick till sist in en rättvis kvittering. Förhoppningen är självfallet att BoIS kan rida vidare på den vågen.

På frånvarolistan hittas Linus Olsson, Jacob Blixt och Oscar Petersson. Linus är tillbaka i full träning nästa vecka, Jacob har råkat ut för ett bakslag och hans comeback dröjer därmed lite till. OP:s rehabilitering fortsätter enligt plan.  

Viktor Ekblom är nyss tillbaka från sjukdom och är redo för spel till tisdagens match mot Kristianstad.

Truppen till Norrby:

Amr Kaddorua, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan.

Avspark 13:00 och entréintäkterna från matchen tillfaller uteslutande UNHCR:s insamling till förmån för krigsoffren i Ukraina.

Det går bra att swisha en fiktiv biljett för den som inte har möjlighet att närvara. Numret är 123 2200 152 – märk betalningen med Ukraina.

Varmt välkomna till Landskrona IP i morgon eftermiddag.