Damerna fick bästa tänkbara start på DM-gruppspelet. Hemma på Landskrona IP besegrades Åkarps IF med 3-1 efter mål av Nathalie Olsson, Ida Nielsen och Emma Törnqvist.

De tre poängen innebär att chansen till avancemang är en realitet och att kommande två gruppspelsmatcher också är av större tävlingsvärde.

Gästande Åkarp var faktiskt laget som spräckte målnollan först. Då hade det gått dryga 20 minuter av matchen. Hemmalaget skulle dock resa sig och med tio minuter kvar att spela lyckades Nathalie Olsson kvittera tillställningen.

Det var nyförvärvets första mål i den randiga tröjan. Vi gratulerar.

1-1 stod sig halvleken ut.

I andra öste Landskrona BoIS på med full kraft. Ett varierat anfallsspel som också skulle ge utdelning. Notoriska målskytten Ida Nielsen gav randigt ledningen och med tio minuter kvar att spela fastställde Emma Törnqvist slutresultatet.

Segern var helt i sin ordning och våra damer mobiliserar nu om inför nästa DM-uppgift. Nästa helg reser laget till Höganäs för match mot Kullabygdens DFF. KDFF förlorade sin match mot Lunds BK, som vann med 2-0. Därmed är laget från Kullahalvön stressade att vinna för att kunna ha möjlighet till slutspelet.  

Avspark 11:00 på lördag och om den matcher går det så klart att läsa på hemsidan i nästa vecka.