Landskrona BoIS hade inga större bekymmer med att utmanövrera ett hårt arbetande Kristianstad under tisdagskvällen. Hemmalaget vann med 3-0, segern grundlades i första halvlek då samtliga mål gjordes. Viktor Ekblom svarade för två baljor och Melker Heier för ett.

Att det skiljde ett par serier mellan lagen framgick av det som utspelades på plan men gästerna ska ha heder för arbetsinsatsen som stundtals satte käppar i Landskrona-hjulet.

Efter nio spelade minuter bröt BoIS dödläget genom Viktor Ekblom. Ett vackert anfall som slutade med att Melker Heier vackert frispelade anfallaren. Ekblom var kylig i avslutet och gav därmed hemmalaget ledningen.

Med 20 minuter spelade var det dags igen och återigen var Ekblom sist på bollen. Ett vackert inlägg av Linus Olsson mot den bortre stolpen där Jesper Strid påpassligt höll sig framme. Hans nick gick i bortre stolpen och på den efterföljande returen rakade Ekblom enkelt bollen vidare i mål. Inte ett av hans svårare mål i karriären men ändå skönt för självförtroendet att noteras i protokollet.

Randigt trummade på och hade gott om målchanser. I den 32 matchminuten skulle det tredje, och kvällens sista, komma. Linus Olsson rann igenom och avslutade från dålig vinkel. Målvakten lyckades freda eget mål men på den efterföljande returen, från Melker Heier, var han chanslös.

Det skulle inte göras fler mål denna afton. Kristianstad hade ett gyllene reduceringsläge i slutet på första, efter slarv i BoIS-försvaret, men stolpen räddade hemmalaget.

I andra fortsatte Landskrona att producera målchanser men skärpan följde inte med laget ut efter paus. Gästerna hade ett nytt fint läge i slutet på matchen men Hampus Pauli svarade för en svettig dubbelräddning.

Matchen slutade 3-0 till Landskrona BoIS, en rättvis och planenlig seger. Vi tackar gästerna för en välspelad match och önskar dem lycka till med resten av säsongen.

Härnäst väntar Örgryte IS, även den spelas hemma på IP. Avspark 13:00 på lördag.

Avslutningsvis önskar vi gratulera Sam Hegdal som gjorde sin A-lagsdebut under gårdagskvällen. Mittfältaren kom in i andra halvlek och svarade för en insats som verkligen gladde. Det bådar gott inför framtiden och vi hoppas att Sam går i pappa Jörgens fotspår.