Årsmötet med Landskrona BoIS fortlöpte utan friktioner under onsdagskvällen. Över 100 BoIS:are hade tagit sig till Folkets Hus och med kaffe i koppen och en bit länga i handen tog man plats i den stora salen.

Verksamheten för 2021 avhandlades och naturligtvis presenterades också framtida fokusområden.

Anders Ekbladh inledde och därefter tog hedersordförande, Kenneth Håkansson över klubban för resten av kvällen. Som alltid inleddes aftonen med en parentation för att hedra de BoIS:are som lämnat oss under året.  

2021

Vi kan konstatera att 2021 var ett mycket framgångsrikt år för Landskrona BoIS. Pandemin präglade förvisso Landskrona BoIS under stora delar och planerna för verksamheten fick korrigeras under året.

Återigen gjorde våra medlemmar en storartad insats och ska ha en stor eloge för sättet de slutit upp för sin klubb. Aldrig tidigare har vi haft så många medlemmar vilket är ett kvitto på passionen som råder runt Landskrona BoIS.

Även näringslivet har stöttat klubben med stor entusiasm. Marknadsintäkterna steg kraftigt och därmed gett Landskrona BoIS förutsättningar för fortsatt framväxt.

På plan överträffade herrlaget förväntningarna och var länge med och slogs om avancemang till Allsvenskan. Damernas historiska premiärsäsong gladde många och lagets tredjeplats var mycket imponerande. Det historiska ekonomiska resultatet var ytterligare ett stort glädjeämne. Väldigt positiva händelser som innebär att Landskrona BoIS fortsatt kan känna både entusiasm och optimism inför framtiden.

Ungdomssidan växer i numerär, både på tjej- och killsidan, och från Akademin fortsätter talanger att ges chansen i A-laget.

Lennart Neander gick igenom ekonomin och konstaterade att de mörka moln som hängt över klubben nu skingrats betänkligt. Neander inledde med ett citat av Gabriel Munck Af Rosenschöld, från boken ”Ett fotbollslags historia” om att Landskrona BoIS alltid tar sig igenom de tuffare perioderna eftersom klubben har så stark lokal förankring. En profetia som visade sig stämma även denna gång.

Landskrona BoIS gjorde 2021 en vinst på 5,600,000: -.

Förtjänsttecken

Philip Andersson

Lars Persson

Mats Aronsson

Utmärkelser  

Årets spelare – Andreas Murbeck och Sandra Mårtensson

Årets ledare – Håkan Dahlström

Årets ungdomsspelare – Allen Smajic och Ida Nielsen

2022

Klubbchef Michel Ekberg redovisade vilka områden Landskrona BoIS kommer lägga fokus på den kommande framtiden och konstaterade att de inte skiljer särskilt nämnvärt jämfört med 2021. Långsiktighet är nyckeln.

Högst upp på dagordningen är logistiken runt Landskrona IP, som avsevärt måste förbättras ifall klubben ska kunna etablera sig i den svenska elitfotbollen framgent. Karlslundsprojektet går stadigt framåt och förhoppningsvis kan planerna, där Landskrona IP ingår, presenteras i närtid.  

Devisen ”Vi är Landskrona” är fortsatt central för verksamheten. Vårt hållbarhetsarbete, som rymmer en rad inkluderande initiativ, har sin utgång i att Landskrona BoIS ska vara en klubb för alla. Vi strävar efter att vara hela Landskronas representant

Dessutom ska vår akademi utvecklas för tjejer och killar, och därmed vara en grogrund för framtida elitfotbollsspelare.

Herrlagets framskjutna placering 2021 ska förhoppningsvis besegras den kommande säsongen. Det viktigaste är att spela elitfotboll även 2023. Damerna hoppas kunna ta nästa steg i utvecklingen genom att avancera i seriepyramiden.

BoIS är stolta över att så många av våra seniorspelare har så stark regional förankring då det stärker relationen mellan klubb och stad. Vår ambition är att en betydande del av våra aktiva spelare fortsatt ska komma från närområdet.

Styrelsen

I styrelserummet skedde endast en förändring.

Valberedningens föreslog att Anders Eklbadh valdes om vilket mötet godkände. Stort grattis och lycka till.

Samtliga av valberedningens förslag röstades igenom.

Därmed säger vi varmt välkommen till Max Lundmark som ersatte avgående Torgny ”Togge” Andersen.  

Togge ska ha ett stort tack för åren som styrelseledamot. Hans enorma, aldrig sinande engagemang för Landskrona BoIS är beundransvärt. Han har varit en ovärderlig kraft som verkligen bidragit till att klubben tagit sig igenom en tuff period. Alla hattar av.

Landskrona BoIS styrelse för 2022 består av Anders Eklbadh, Charlotte Wall, Daniel Stålhammar, Johanna Ingvaldson, Lars Andersson, Lennart Neander, Mats Ekeroth, Max Lundmark och Patrik Hartvig.

Landskrona BoIS vill avslutningsvis tacka för det enormt stora engagemang som präglar vår förening.

Framåt, uppåt!