Under lördagsförmiddagen är det dags för damernas andra omgång i DM-gruppspelet. Denna gång bär kosan mot Kullahalvön, närmare bestämt Höganäs Sportcenter i Lerberget, där Kullabygdens DFF tar emot. Avspark 11:00.

Efter segern i premiären, 3-1 hemma mot Åkarp, ser utsikterna ljusa ut för Landskrona BoIS som självfallet går för gruppseger och vidareavancemang. Det kommer dock krävas två solida prestationer för att förverkliga den ambitionen, med start till helgen.

KDFF förlorade sin första gruppspelsmatch, mot Lunds BK, med 2-0. Därmed är laget tvingade att vinna mot BoIS för att ha chans på slutspel. En kniv mot strupen-situation som kanske gör att hemmalaget kommer ut till matchen med mycket kraft.

Kullabygden tillhör division 3 till vardags och under fjolåret slutade laget fyra i tabellen. Ett mycket kompetent lag och truppen rymmer gott om duktiga spelare. Deras skyttedrottning, Nicoline Zevassus Svensson har dock lämnat laget och spelar numera i Hittarps IK. Hennes 16 mål på nio matcher blir så klart en utmaning att ersätta men det dyker alltid upp aspiranter som är redo för utmaningen.

Malin Edqvist, som gjorde tolv mål på lika många matcher, är däremot kvar och mycket av det offensiva ansvaret vilar säkerligen på hennes axlar.

För Landskrona BoIS är stämningen på topp. Starka prestationer har avlöst varandra, även fast det fortfarande finns högre växlar att sätta in, och det är med stort självförtroende som laget reser norröver under morgondagen.

Tränare Richard har gott om alternativ, både i de bakre och främre leden, och vi hoppas så klart att laget kan fortsätta på den inslagna vägen med en ny randig seger.

Avspark 11:00 alltså och vi önskar laget stort lycka till.