Damlaget tog den andra raka segern i DM-gruppspelet och därmed väntar en regelrätt gruppfinal i den tredje och avslutande omgången. Under lördagsförmiddagen fick BoIS verkligen kämpa för att få med sig samtliga poäng med sig hem. Kullabygden satte nämligen sig själva i en tvåmålsledning vid hela två tillfällen men Landskrona gav aldrig upp och kunde till sist vinna med 4-3.

Hemmalaget fick en kanonstart och gick tidigt upp i en 2-0-ledning. Tung start. Nyförvärvet Emma Törnqvist lyckades reducera på frispark men det skulle inte dröja länge innan Kullabygden ånyo noterades i målprotokollet. Då hade det gått dryga 20 minuter.

Reduceringen lät inte heller vänta på sig och denna gång höll Ida Nielsen, den notoriska målskytten, sig påpassligt framme. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Efter en blek start kom BoIS in i matchen och i andra växlade laget upp ytterligare. Med dryga 20 minuter kvar att spela kom kvitteringen, Emelie Möller nickade in en hörna, och därefter påbörjades jakten på segern.

Gästerna tryckte ner KDFF som tvingades ägna sig åt försvarsspel. I den 77 matchminuten kom så det förlösande randiga ledningsmålet och det var nyförvärvet Nathalie Olsson som gav BoIS ledningen.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Segern innebär att det blir en direkt avgörande match om gruppsegern under nästa helg. Både BoIS och Lunds BK står på sex poäng inför matchen och vi hoppas att många randiga supportrar tar sig till IP nästa fredag för att stötta laget i jakten på segern.

Avspark 19:00 och den matchen avhandlar vi lite längre fram.