Av försäsongen återstår nu två matcher. I morgon tisdag möter vi Varberg och till helgen väntar GAIS i genrepet.

Vi inleder med Varberg som blir en inspirerande nöt att knäcka. Tanken var att spela på naturgräs men i sista stund beslutade lagen att flytta till konstgräs. Avspark 14:00.

Varberg, under styrning av tidigare BoIS-spelare Joakim Persson, har verkligen gjort stor succé de senaste säsongerna. Med små resurser i en fotbollstät region har laget mot alla odds lyckats etablera sig i Allsvenskan. En stor bedrift som imponerar.

Förra säsongen slutade laget tabelltia och i år vill man säkert inte vara sämre. Under transferfönstret har det varit stor ruljangs i truppen med flertalet namn på både plus- och minussidan. Varberg har plockat in spelare som Ismet Lushaku, Oscar Sverrisson och Fredrik Andersson men också förlorat ett par tongivande. Exempelvis Albert Ejupi, Jean Carlos De Brito och fjolårets interna skyttekung Ryan Moon.

Även hallänningarna spelade i Svenska Cupen och bara en tung uddamålsförlust mot IFK Norrköping innebar att man inte lyckades avancera till slutspelet. Utöver den matchen besegrades Sollentuna och Öster med 1-0.

För Landskrona BoIS väntar en matig uppgift. Delar av helgen har laget tillbringat på Ven och därefter har man hunnit med ytterligare ett träningspass för att komma i god form till matchen.

På frånvarolistan återfinns Oscar Petersson, Jacob Blixt, Linus Olsson, Allen Smajic och Erik Pärsson. Linus och Allen vilar efter småskador och Erik Pärsson har varit sjuk. Jacobs och Oscars rehabilitering går enligt plan.

Avslutningsvis hälsar vi BoIS-ikonen Danijel Milovanovic välkommen tillbaka till Landskrona. Den tidigare anfallaren, som skördade stora framgångar i den randiga tröjan vid millenniumskiftet, ingår numera i Varbergs ledarstab och vi hoppas att han hänger med ner till Skåne för matchen. Philip Mårtensson, som var starkt bidragande till BoIS återkomst till Superettan, ska så klart också känna sig hjärtligt välkommen. Likaså Oscar Sverrisson som också spenderat säsonger hos oss i Landskrona.

Avspark redan 14:00 alltså. HD sänder matchen för den som inte har möjlighet att vara på plats.