Landskrona BoIS går återigen in i en ny spännande säsong. På måndag kväll är det premiär och vi inleder hemma mot Östers IF. Ett möte mellan två klassiska klubbar, avspark 19:00 på IP.

Försäsongen i all ära, den har sin charm, men inget slår en seriepremiär. Förberedelserna har pågått i några månader och vi hoppas att laget nu står redo för att hugga tänderna i de kommande 30 omgångarna av Superettan.

Under fjolåret svarade BoIS för fantastiska prestationer hemma i Landskrona. En bedrift vi nu önskar upprepa. Ska vi lyckas göra idrottsplatsen till en randig poängmaskin är det starka publikstödet en viktig ingrediens.

Vi inleder alltså mot småländska Öster och enligt förhandstipsen är ÖIF ett topplag som kommer slåss om avancemang.

Tuffast tänkbara motstånd per omgående och sådana utmaningar räds vi sannerligen inte. Inför säsongen har smålänningarna investerat i truppen genom att plocka in ett gäng namnkunniga spelare.

Den med störst sprängkraft är Vladimir Rodic från Hammarby IF. En offensiv spelare med stor kapacitet. Även Dezeniz Kozica förtjänar att omnämnas. Under de sista skälvande timmarna innan transferfönstret stängde plockades ytterligare två anfallare in i truppen. Adam Bergmark Wiberg hämtades från Djurgården och från Färöarna anslöt Jörgen Nielsen.

På minuskontot har Nikolaj Mortenssen valt att fortsätta sin karriär i Trelleborg. Även James Keene har lämnat då han, efter många år i fotbollens tjänst, valt att avsluta karriären.

I genrepet mötte Öster numera allsvenska Helsingborg. Skåningarna vann med 4-2. I övrigt har försäsongen präglats av starka prestationer. I Svenska Cupen tog laget bland annat poäng i matchen mot Norrköping.

Landskrona BoIS går in i premiären med god självkänsla. De senaste insatserna bådar gott och med Landskrona-publiken i ryggen hoppas vi få bästa möjliga start på säsongen.

Billy Magnusson har mött Öster vid flertalet tillfällen och vet vad som väntar:

Vi ställs mot ett välorganiserat och hårt arbetande kollektiv som svarat för några prestigevärvningar inför säsongen. Öster har slutat topp fem de senaste två åren i Superettan och tippas tillhöra toppskiktet även i år. En härlig, inspirerande uppgift väntar.

Vi ska fortsätta med vårt spel, arbeta stenhårt och förhoppningsvis vara modiga över hela banan.

Jacob Blixt, Oscar Petersson och Viktor Ekblom är indisponibla.

Truppen: Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Nikola Ladan, Camil Jebara.

Vi hoppas att många av våra randiga supportrar väljer att se matchen live. Tillsammans ska Landskrona BoIS fortsätta ta positiva kliv i rätt riktning och ett massivt randigt stöd i premiären hade varit fantastiskt för alla inblandade. .

Biljetter inhandlas här

Matchvärdar är Emrahus, Svenska Kyrkan och Ohlssons. Tack!!