I morgon lördag är det dags för årets första bortamatch i Superettan. Landskrona BoIS reser till Skaraborg där nykomlingen Skövde AIK tar emot. Avspark 15:00.

Vi har nu borstat av oss premiärförlusten och siktet är fullt ut inställt på helgens omgång.

Skövde fick en flygande start på sin säsong genom att bortabesegra Östersunds FK. Gästerna vann med 3-2 och det avgörande målet kom först på övertid. Elmar Abraham heter den stora matchhjälten.

Lördagens motståndare tog sig till Superettan genom att kvalbesegra Akropolis med totalt 3-0 efter två matcher. Därmed tillhör laget numera elitfotbollen och med tanke på resultatet i premiären verkar det rymas gott om kapacitet i truppen för att kunna hävda sig även på denna nivå.  

Fjolårets interna skyttekung Viktor Granath har förvisso valt att lämna för Västerås SK men han har istället ersatts av Yoann Fellrath, som vann skytteligan i division 1 södra förra säsongen. 26 mål på 28 matcher för Trollhättan är imponerande siffror.

Laget har fyllt på med nyförvärv inför säsongen. Senast plockades estländaren Vladislav Kreida, senast i Helsingborg, in som förstärkning på mittfältet. Dessutom har det lånats in spelare från bland annat IF Elfsborg.

Med förre landslagsspelaren Tobias Linderoth som huvudtränare har laget verkligen nått nya nivåer. Skövde är kompakta, organiserade och dessutom sylvassa på fasta situationer. Senast gjordes två av målen på hörna så det gäller att BoIS är påkopplade i dessa moment.

Skånelaget har fått ytterligare en träningsvecka på gräs i benen efter måndagens match mot Öster. Truppens status är oförändrad. Viktor Ekblom, Jacob Blixt och Oscar Petersson är alla kvar på skadelistan. Blixt är den som är närmast att vara tillbaka men det dröjer ytterligare någon vecka innan han är tillgänglig för spel.

Avspark 15:00 på Södermalms IP är det som gäller. Matchen sänds på Discovery+ för den som inte har möjlighet att ta sig upp till Skövde.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan.