Landskrona BoIS tvingas fortfarande vänta på sina första Superettan-poäng denna säsong. I den andra omgången, borta mot Skövde, förlorade herrarna med 2-0. Båda målen kom till i andra halvlek.

Skövde drabbades av ett ymnigt snöfall kvällen innan matchen men ett stort gäng funktionärer hade gjort ett ypperligt arbete med att frigöra planen från det vita klistret. Underlaget var helt klart i spelbart skick med tanke på förutsättningarna.

Laget från Skaraborg spelar på ett sätt som kan skapa stor frustration. Skövde satsar stenhårt på fasta situationer, långa inkast, frisparkar och hörnor. Tempot blir lidande och då laget dessutom är väldigt tydliga i detta moment skapar de också en hel del oreda. Det var ingen tillfällighet att laget gjorde två mål på hörna mot Östersund i premiären.

BoIS var på det klara med detta och under den första kvarten fick gästerna ägna sig åt att freda den strida ström av långa bollar som skeppades in i straffområdet. Detta löste BoIS-spelarna med bravur och den gång det osade katt på riktigt lyckades Linus Olsson försvara eget mål på mållinjen.

Därefter skakade sig gästerna loss från övertaget, lärde sig att hantera underlaget och lyckades också koppla ett eget grepp om Skövde. Erik Pärsson var nära att ge BoIS ledningen vid ett par tillfällen.

Först slet han sig loss från sin bevakare, efter en längre boll från Amr Kaddoura, men avslutet gick en bit över. I matchminut 38 fick anfallaren BoIS klart bästa målchans på hela matchen. En hög boll i straffområdet, bara meter från mållinjen, som Pärsson var först på. Bollen gick mot mål men en Skövde-försvarare stod på mållinjen och lyckades få iväg den.

Anfallaren menade att bollen var över mållinjen men domaren valde att låta spelet fortsätta. Oerhört nära. Även Linus Olsson och Melker Heier hade lägen men avsluten gick antingen på målvakten eller utanför målramen.

Mållöst i paus och att BoIS inte fick med sig en ledning efter den starka avslutningen väckte irritation. Det var ingen dominans, Skövde fortsatte att skapa oreda genom sitt spelsätt, men i jämna matcher är det viktigt att förvalta de små övertag man ändå skaffar sig.

De inledande 20 minuterna av den andra akten var händelsefattiga. Båda lagen skapade små tillstymmelser till lägen men inget som hotade på allvar.

I matchminut 67 skulle dock utdelningen komma och det var Skövde som bröt dödläget. Föga förvånande från en fast situation. En frispark en bra bit upp på BoIS planhalva. Det randiga försvaret blev bolltittande och missade därmed en Skövde-spelare som dök upp vid den bortre stolpen och ostört rakade in bollen bakom en chanslös Amr Kaddoura.

BoIS lyckades inte få till en forcering därefter. Istället skulle hemmalaget utöka sin ledning, denna gång ett inlägg från vänster som Skövde-anfallaren mötte med pannan från nära håll.

Gästerna försökte trycka på för att komma in i matchen men var aldrig riktigt nära.

Den andra omgången slutade 2-0 till Skövde AIK som därmed står på full pott efter två matcher.

För Landskrona BoIS ser situationen annorlunda ut, som bekant. Noll inspelade poäng efter två omgångar är så klart ingen optimal inledning, men av Superettan-säsongen återstår det 28 matcher så det är bara att brösta upp sig ordentligt, knyta näven och ge sig själva utrymme att klättra i tabellen.

Billy Magnusson om matchen

– Vi lyckas inte etablera något riktigt tryck efter ledningsmålet. Vi är aldrig nära en kvittering och vi är alla besvikna på att vi står på noll poäng samt att vi ännu inte fått till en spelmässig fullträff. Jag kan inte klaga på vare sig arbetsinsatsen eller attityden och det sa jag också till spelarna. Nu gäller det att fortsätta tro på det vi gör.

I nästa omgång väntar ny match på bortaplan. Denna gång reser laget till Eskilstuna för match mot AFC. Datum för matchen är den 17 april, avspark 15:00 på Tunavallen.

Vi vill också rikta ett stort tack till er som närvarade på Södermalms IP.