Landskrona BoIS fick en drömstart på säsongen. I premiären hemmaslog randigt gästande RSK Söderåsen med 3-1.

Målen gjordes av Emelie Möller, Azra Caljakovic och Sandra Mårtensson.

Att vinna i premiären är så klart alltid extra skönt. Den första matchen är alltid speciell och lite oviss. Premiärnerver infinner sig, hos båda lagen, och detta brukar också påverka kvaliteten på matchen.

BoIS gjorde inte heller sina bästa 45 minuter i första halvlek. Ändå var man det klart bättre laget och att kapten Emelie Möller efter kvarten spelad gav hemmalaget ledningen var både logiskt och rättvist.

Därefter hade randigt bud på ytterligare mål men skärpan var inte riktigt där denna afton. Istället skulle bortalaget faktiskt komma tillbaka. En frispark på BoIS-planhalva föranleddes av slarv i hemmaförsvaret. Detta utnyttjade bortalaget som därmed utjämnade tillställningen.

Efter kvitteringen fortsatte Landskrona att ösa på för ett nytt ledningsmål. Trots en uppsjö heta målchanser skulle likaläget stå sig halvleken ut. En besvikelse att inte ha ledning in i pausvilan men fotbollen är inte alltid rättvis.

I andra kommer Landskrona BoIS ut med högre intensitet och energi. Söderåsen tvingas ner på egen planhalva och redan i början av halvleken har hemmalaget ett gyllene läge att återta ledningen, utan att lyckas.

Den avslutande akten dominerade BoIS fullständigt och utdelningen skulle också komma. Ytterligare två randiga mål skulle produceras denna kväll och båda kom till på fasta situationer. Först höll sig Azra Caljakovic framme och i matchminut 65 fastställde fjolårssäsongens BoIS:are, Sandra Mårtensson slutresultatet.

BoIS hade ett stort spelövertag även efter 3-1-målet men lyckades inte få in fler bollar i premiären. Resultatet var således i underkant och alla heder till gästernas målvakt som stod för en mycket bra insats.

Att vinna premiären var trots allt det viktigaste och det fanns mycket positivt i spelet väl värt att bygga vidare på. Att vi skapar många målchanser är också glädjande och med lite högre effektivitet i avsluten är detta en säsong med superstor potential att bli riktigt rolig.

Nästa match spelas lördagen den 16 april och denna gång reser laget till Olympiafältet i Helsingborg för match mot Stattena IF. Avspark 12:30 på konstgräset.

Vi vill också tacka alla BoIS-supportrar som tog sig till konstgräset under fredagskvällen. Mycket uppskattad support.