Det är dags för den tredje omgången av Superettan och för Landskrona BoIS väntar AFC Eskilstuna på bortaplan. Avspark 15:00 i morgon söndag.

Våra ränder har inte haft en optimal inledning på säsongen. Vi väntar fortfarande på våra första poäng och hoppas på ett efterlängtat trendbrott i Eskilstuna. Säsongen är fortfarande i sin linda och kan BoIS få med sig lite resultat framöver så ser det plötsligt betydligt ljusare ut.

I den här serien är alla uppgifter dock tuffa så det kommer krävas gedigna prestationer för att få in poängen på BoIS-kontot.

På söndag eftermiddag väntar en ny rejäl utmaning. AFC Eskilstuna har inlett säsongen med två raka segrar och står således på full pott. I premiären besegrades J-Södra med 3-2 och den vinsten följdes upp med en ny trea, hemma på Tunavallen mot Örgryte IS. I en ny målrik batalj som AFC vann med 4-3.

Sju mål framåt och fem i egen bur på två matcher är anmärkningsvärt och vi får se ifall även söndagens omgång blir lika målrik. Nyförvärvet från Assyriska IK, Amar Muhsin har fått en fin start i sin nya klubbadress med två mål på lika många matcher. Även Rafael York har inlett med två noteringar.

Två spelare att hålla under uppsikt. I övrigt har det skett en del förändringar inför säsongen. Utifrån det perspektivet har laget fått spelet att klaffa tidigt och man är säkerligen nällade på att fortsätta segersviten.

BoIS reste till Eskilstuna redan under lördagen. På grund av skador stannar Jacob Blixt, Oscar Petersson, Viktor Ekblom och Albin Linnér hemma i Landskrona. Den sistnämnde har råkat ut för en oturlig armbågsfraktur och är inte tillgänglig igen förrän efter sommaruppehållet. Även Allen Smajic är utanför truppen men med 60 minuters spel i den senaste U21-matchen närmar sig mittfältaren en comeback även i A-laget.

Billy Magnusson om säsongsstarten

Två prestationer med mer att erbjuda även om det funnits moment i spelet vi är tillfreds med. Defensivt har vi släppt in för många mål och det beror inte bara på vårt agerande i egen box utan även hur vi sett ut i presspelet som lag.

Framåt behöver vi vara mer noggranna. Lyckas vi bli lite tydligare i allt vi företar oss så kommer målchanserna också per automatik

Om söndagens motstånd.

AFC spelar med ett oerhört intensivt försvarsspel, både fullplanspress och markeringsinslag, så det blir en inspirerande prövning för oss att hantera. Vi behöver vara väl förberedda och snabba i tanken inför varje bolltouch.

Framåt har AFC redan bevisat att de är starka. De var bra redan under fjolåret och har fått en fin offensiv start även i år.  

Vi ser med tillförsikt fram emot matchen.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Nikola Ladan.

Avspark 15:00 på Tunavallen.